open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Hadžibegić: Nemam vremena da plačem, dilema oko Tahirovića
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine umjesto u Lisabonu posljednje pripreme za utakmicu s Portugalom obavlja na stadionu Grbavica u Sarajevu.
16.06.2023. u 16:19
get url
text

Ekspedicija bh. tima danas u 12.40 sati trebala je sa sarajevskog aerodroma otpuvati u portugalsku prijestolnicu, ali zbog tehničkog kvara na avionu to nije bilo moguće, a posljednje informacije koje je novinarima prenio selektor Faruk Hadžibegić kažu da je let zakazan za 19.30 sati.

Zbog svega navedenog Zmajevi su bili primorani cijeli dan provesti u Sarajevu, a trenirati na Grbavici.

- Nemam vremena da plačem. Situacija je kakva jeste, nije bila planirano. Došli smo u situaciju da moramo trenirati u nekim drugim uvjetima. Nije najbolje za pripremu, ali bitno je da se našlo neko rješenje. Nadam se da to neće poremetiti neki plan za utakmicu - rekao je Hadžibegić.

O mogućem sastavu koji bi mogao istrčati na megdan Portugalu, a koji se pojavio u medijima, selektor je kazao:

- Imate pravo da napišete, treninzi su bili otvoreni. U ovom momentu postoji dilema oko Tahirovića zbog lakše povrede, jer su dvije utakmice u tri dana. Svi su momci radili perfektno, ponosan sam na njih. Nadam se da ćemo na osnovu onoga što su odradili i sutra imati neki rezultat.

Portugalci u superlativima govore o selekciji BiH.

- Oni su svjesni vrijednosti svih reprezentacija, ali i svojih kvaliteta. Imamo želju i mogućnost da im zakomplikujemo život. Bit će nam teška utakmica, ali na nama je da napravimo isto tako tešku utakmicu za njih.

Ne bih se bavio njima, moram ih respektovati. Mi imamo zadnju fazu smjene generacija. Kod nas je mlada ekipa puna talenta i želje, ali fali nam međunardonog iskustva. U tim uvjetima ekipa mora tražiti rezultat jer nas rezultat interesuje. Bit će i sreće koja će odlučivati oko toga, nadam se da će ona biti na našoj strani - poručio je Hažibegić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.