open-navfaktor-logo
search
Grupa J
Hadžibegić nije mogao potvrditi da će Džeko igrati u Bratislavi
Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić uoči utakmice sa Slovačkom nije mogao potvrditi da će na raspolaganju na Nacionalnom stadionu u Bratislavi imati najboljeg strijelca i kapitena Zmajeva Edina Džeku.
25.03.2023. u 19:07
get url
text

Dijamant je propustio utakmicu s Islandom zbog problema s leđima. S ostatkom tima je danas otputovao u slovačku prijestolnicu.

- Doktor će vidjeti situaciju. Znat ćemo nakon treninga može li, ili ne. Ostali su zdravi - rekao je selektor na konferenciji za medije.

Od ranije je poznato da s timom nije Sead Kolašinac. On nije spreman da istrči na teren i na zahtjev kluba otputovao je u Francusku.

Reprezentacija BiH nikada nije otvorila kvalifikacije sa dvije pobjede, da li naš selektor vjeruje da će ovaj tim upravo to učiniti i sjajno otvoriti početak kvalifikacija.

- Mnogo je lakše kada se takmičenje otvori pobjedom, lakše se radi, lakše se priprema naredna utakmica. Međutim, objektivno sutra i ako pobijedimo ima još osam utakmica. Naš cilj se zna, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Nema euforije nakon jedne pobjede, treba ostati miran. Naravno da bismo mi sutra voljeli da pobijedimo, ali nešto se pita i protivnik. Selekcija Slovačke je jako kvalitetna ekipa i rezultat protiv Luksemburga nije negativan jer će i Luksemburg biti kandidat za to drugo mjesto. Bit će teško sutra, šta god bude ništa nije riješeno, a naravno da ćemo pokušati da napravimo najbolji rezultat za nas. Respekt domaćinu, imaju ambicije i novog selektora, dobre igrače, tako da je sve otvoreno pred sutrašnji meč - rekao je Hadžibegić.

O sutrašnjoj formaciji selektor kaže:

- Poznajete ekipu kao i ja, vidjeli ste posljednju utakmicu da su dvojica igrača napustila teren zbog povreda i tražili su izmjene. Ja se adaptiram na ono što imam u ekipi i tražim najbolju formulu koja odgovara igračima. Svaka utakmica je različita, kao i protivnik. Slovačka je sigurno gledala nas kao i mi njih. Igrat će najspremniji i fizički i mentalno za sutra, te ću tako i odrediti tim, ali i formaciju za utakmicu.

Stariji igrači su nakon Islanda hvalili mlade igrače, da li je to ključ odlaska na Evropsko prvenstvo.

- Naša snaga treba da bude ta kohezija i to treba da bude i nakon utakmica, stalno da se zbližavamo i vjerujemo jedni u druge. Naša selekcija doživljava laganu smjenu generacija. Starost i mladost donosi dobar rezultat. Vjerujem da će taj spoj donijeti nama radost i u narednim utakmicama - izjavio je Faruk Hadžibegić.

Veznjak Amir Hadžiahmetović govorio je o atmosferi u ekipi nakon pobjede protiv Islanda, te raspoloženju i očekivanjima pred utakmicu protiv Slovačke

- Selektor nas je upozoravao nakon pobjede protiv Islanda i mislim da smo svi profesionalci, da se znamo ponašati i ostati na zemlji nakon jedne pobjede, ali i poraza. Vjerujemo da smo spremni da ostvarimo još jednu pobjedu, ali igramo protiv opasnog protivnika koji dugo nije pobijedio i sigurno će sutra biti motivisani. Moramo ući sa velikim respektom, ali ako budemo na visokom nivou vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Svjesni smo kvaliteta protivnika, odradili smo dobru analizu. U fudbalu je možda i najvažniji taj vezni red, ali ekipa pobjeđuje. Vjerujem svojim kolegama i spremni smo svi zajedno u svim linijama na terenu da damo svoj maksimum i pokušamo ostvariti pobjedu - kazao je Hadžiahmetović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.