open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Hadžibegić pred Luksemburg: Naša selekcija nije vrh fudbala, ali...
Nakon što je poražena u Lisabonu od selekcije Portugala, reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Zenici u meču 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekuje Luksemburg.
19.06.2023. u 17:39
get url
text

Tim povodom medijima su se danas obratio Faruk Hadžinegić, selektor naše reprezentacije.

Hadžibegić je najavio meč protiv Luksemburga i podijelio informacije o zdravstvenom stanju igrača.

- Što se tiče ljekarskog biltena, Ahmedhodžić nema ništa potrgano tako da ćemo vidjeti kakvo je stanje. Leon je imao jednu povredu, ali nije bilo pucanje. Doktorski dio tima je odradio što je mogao i vjerovatno će sve bolje izgledati sutra. Očekujem da ćemo se bolje osjećati fizički poslije puta i svega što se dogodilo - kazao je Hadžibegić, pa nastavio:

- Grantujem da imamo odličnu perspektivu sa mlađim igračima. Naša selekcija nije vrh fudbala, ali sigurno može biti. Oni još uče, naša analiza bi trebala biti realnija. Sutra je jako bitna utakmica, napravili su nacionalni stadion, uložili su u inostrane fudbalere da dođu da igraju za Luksemburg.

Mi nismo vrh, ali idemo prema tome. Jednom smo bili na SP i trebamo biti objektivni. Želimo biti među prve dvije ekipe u grupi - dodao je selektor Zmajeva.

Selekcija Luksemburga neočekivano se našla u problemu pred susret sa BiH. Najbolji igrači ove reprezentacije Gerson Rodrigues i Vincent Thill napustili su nacionalni tim uoči meča protiv u Zenici, a razlog je sukob sa selektorom Lucom Holtzom.

- Meni fali Krunić, Demirović i oni su bitniji od Rodriguesa. Imamo tu nesreću da nam nema nekih igrača svaki meč. Gledat ćemo da napravimo ekipu koja je najbolja u ovom momentu. Nezgodni su i opasni. Ganjamo rezultat, ali i igrače. Vidite koliko imamo mladih igrača, tu su i fudbaleri iz Premijer lige - rekao je Hadžibegić, pa prokomentarisao transfer Tahirovića.

- On mora da plati nama slatku. Presretan je, kao i ja. Ide u vrhunski klub. Mlad je i bolja škola ne postoji od Ajaxa. Žao mi je što odlazi od vrhunskog stručnjaka, ali je on zadovoljan. Ima dobra razmišljanja - dodao je selektor BiH.

Susret u Zenici igra se u utorak od 20 sati i 45 minuta.

Nakon tri odigrana kola u grupi J Portugal je prvi sa devet bodova. Zatim slijedi Slovačka sa sedam, Luksemburg je treći sa četiri boda dok su Zmajevi četvrti sa samo tri osvojena boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.