open-navfaktor-logo
search
Bh. stručnjak
Hadžibegić predstavljen u Podgorici: Grb i reprezentacija treba da budu prioritet
U prvom obraćanju crnogorskim medijima, 61-godišnji trener poručio je da nije došao da pravi revoluciju
26.07.2019. u 14:20
get url
text

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i proslavljeni bh. fudbaler Faruk Hadžibegić danas je u Podgorici zvanično predstavljen kao nasljednik Ljubiše Tumbakovića na selektorskoj poziciji. Legenda FK Sarajevo potpisala je ugovor do kraja 2020. godine.

U prvom obraćanju crnogorskim medijima, 61-godišnji trener poručio je da nije došao da pravi revoluciju, da vjeruje u proces, a da je crnogorska reprezentacija već dosta toga dobrog uradila u prošlosti.

- Treba izvući pozitivne stvari i pokušati ih nadograditi. Grb i reprezentacija treba da budu prioritet fudbalerima, da bi se izvukao maksimum. Uz uvažavanje svih okolnosti koje su se desile, neprihvatljivo je da Crna Gora bude posljednja u kvalifacionoj grupi sa samo dva boda i negativnom gol-razlikom - poručio je Hadžibegić.

Kao jedan od motiva da preuzme Crnu Goru, nekadašnji trener Betisa, Sochauxa i drugih klubova naveo je činjenicu da Crna Gora još nije igrala veliko takmičenje.

- Uz svo poštovanje za ostale, nije Crna Gora slabija od ostalih selekcija okolo koje su igrale veliko takmičenje - kazao je bivši selektor Zmajeva.

Hadžibegić je istakao i da ga je privuklo i to što je ambiciozan trener, što voli izazove, ali i što ga privlači da radi na ovim prostorima, te naglasio kako se u Crnoj Gori osjeća kao kod svoje kuće.

Nakon Hadžibegića govorio je i njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije bivše Jugoslavije, a sada prvi čovjek FSCG Dejan Savićević.

- Da se nije desilo ono što se desilo u Bugarskoj, imali bismo četiri boda i bili bismo ravnopravni u borbi za visok plasman. Ovako, sve je teže, ali bez obzira na to tražit ćemo od selektora da igramo što bolje, da pokušamo da uzmemo što više bodova i da se spremamo za ono što nas čeka u budućnosti. Do kraja godine imamo šest utakmica, u martu i u junu naredne godine igrat ćemo i dosta prijateljskih mečeva, a onda kreće i novi ciklus Lige nacija. Prema tome, imat ćem dosta vremena da se upoznamo sa novim selektorom, a i on sa nama - kazao je Savićević, koji je bio saigrač Hadžibegića u reprezentaciji SFRJ na Mundijalu u Italiji 1990.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.