open-navfaktor-logo
search
Makedonski internacionalac
Hajduk doveo napadača koji je Italiju ostavio bez Svjetskog prvenstva
Makedonski reprezentativac Aleksandar Trajkovski novi je fudbaler splitskog Hajduka.
15.09.2023. u 22:44
get url
text

Iskusni 31-godišnji napadač potpisao je danas s Bijelima ugovor do ljeta 2025. godine s opcijom produženja za još jednu godinu. U Hajduk stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s posljednjim klubom, Al-Fayhom iz Saudijske Arabije. 

U HNL-u je već igrao za Inter iz Zaprešića gdje je skupio 15 utakmica i zabio četiri gola uz tri asistencije pod palicom Ilije Lončarevića. Za 1,2 miliona eura je 2010. godine otišao u belgijski Zulte Waregem. Igrao je za Mechelen, slavni Palermo gdje je proveo čak četiri godine igrajući u Serie A, bio je i u Mallorci i danskom Aalborgu.

Za reprezentaciju Sjeverne Makedonije zabio je 21 gol u 83 nastupa, a definitivno mu je najslađi onaj iz marta 2022. godine kada je zabio Italiji u Palermu i izbacio je iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Makedonci su ipak poklekli u finalu doigravanja gdje su izgubili od Portugala. Igra na poziciji lijevog krila, a može po potrebi pokriti sve pozicije u napadu. U Hajduku će nositi dres s brojem devet. 

- Prelijep je osjećaj doći u Hajduk, sve je dobro prošlo i jedva čekam priključiti se ekipi i početi trenirati. Poznajem HNL, igrao sam ovdje prije 13 godina, sad sam se vratio i sretan sam što ću ponovno tu igrati u velikom klubu.

Imam dosta iskustva, prošao sam nekoliko jakih liga, puno nastupa za reprezentaciju te se nadam da ću pridonijeti Hajduku i ciljevima koje je klub zacrtao. Hajduk dobro poznajem, imamo stvarno dobru ekipu, svi znaju što ovaj klub znači i zaista sam sretan što ću biti dio ove priče - prvi su dojmovi Aleksandra Trajkovskog nakon potpisa za Bijele.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.