open-navfaktor-logo
search
Široki Brijeg u problemu
Haos na Pecari: Umjesto hibrida - blato do koljena!
Stadion Pecara već je trebao dobiti teren sa hibridom, ali umjesto "zelenog tepiha" u domu NK Široki Brijeg je "blato do koljena"!
20.01.2024. u 14:52
get url
text

VEZANI TEKST - Probijeni rokovi na Pecari: Kad će hibrid - ne zna se 

Rok za završetak radova na postavljanju hibridnog travnjaka probijen je, što i nije novost kada je u pitanju bilo šta čime se bavi Fudbalski savez BiH.

Kašnjenje sa postavljanjem hibridnih travnjaka u sklopu projekta FSBiH "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige" već smo vidjeli na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, na stadionima Tušanj u Tuzli, Koševo u Sarajevu, Pod Bijelim brijegom i stadionom Rođeni u Mostaru.

Radovi na Pecari počeli su 9. oktobra 2023. godine, od tada je prošlo više od 100 dana, a stadion izgleda kao da je na njega pala bomba.

Kako piše Sport1, koji je objavio fotografije i video, na terenu se nalazi jedan bager, sve je izrovano, od drenaže i novog travnjaka nema ništa, a niko od ljudi koje su zatekli nije mogao reći o čemu se radi.

Isti izvor navodi kako je upitno kada će se Široki Brijeg vratiti na svoj teren, pred svoje navijače, a sigurno da je to veliki problem za klub sa Pecare, s obzirom na to da se nalaze u nezavidnoj situaciji na tabeli.

Osim na Pecari trenutno se rekonstrukcija travnjaka izvodi i u Doboju. Široki domaće mečeve igra na stadionu Mokri dolac u Posušju, a Sloga je domaćin u Modriči.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.