open-navfaktor-logo
search
Dva meča u 48 sati
"Hibrid", za sada, izdržao: Tušanjsko blato postalo prošlost, još da se popravi suđenje...
Kada u kasnu jesen, na zimu i rano proljeće čujete "gostovanje kod FK Sloboda" onda je prva asocijacija blato na Tušnju.
02.04.2023. u 23:25
get url
text

No, loš teren je postao prošlost, a tušanjski stadion sada krasi hibridni travnjak, koji zdanju u Tuzli daje drugačiju dimenziju.

Istina, dobrano su probijeni rokovi za završetak radova, s razlogom su u Slobodi i Tuzla Cityju bili nestrpljivi. Ipak, čini se da se čekanje isplatilo.

U vremenskom rasponu od 48 sati na Tušnju su odigrane dvije utakmice, a hibridni travnjak, za sada je sve to izdržao. Prvo su u petak (meč počeo u 18 sati) igrali Tuzla City i Borac (2:2), a danas su snage odmjerili Sloboda i Sarajevo (2:3).

Uz sve to, danas je sredinom prvog poluvremena počela da pada jaka kiša. Uprkos tome, teren je izdržao, nije bilo lokvi, ni blata, što je svakako pomoglo i igračima oba tima da demonstriraju kvalitetan fudbal.

Slučajno ili ne, na Tušnju je u dvije utakmice postignuto devet golova, a na preostala četiri stadiona mreže su se tresle deset puta.

Nadamo se da će se u FSBiH potruditi da ubrzaju radove i na ostalim stadiona, te da će se uraditi sve da poboljšaju suđenje, jer uz kvalitetne terene i normalno suđenje možemo se nadati i poboljšanju kvaliteta fudbala.

Talenta imamo, još nam fale samo normalni uvjeti. Opet je do FSBiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.