open-navfaktor-logo
search
Stigao odgovor
Hoće li Dragan Stojković Piksi voditi Srbiju na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj?
Fudbalska reprezentacija Srbije na korak je do plasmana na Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj.
24.10.2023. u 15:15
get url
text

VEZANI TEKST - Bruka u Beogradu: Dragan Stojković Piksi spremio ostavku da zaštiti FSS?

Ukoliko se ne dogodi čudo, Dragan Stojković će poslije Svjetskog prvenstva Orlove odvesti i na EURO. Vizu za Njemačku komšije će osigurati ukoliko ostanu neporaženi na domaćem terenu od Bugarske, iako bi i prije utakmice mogli slaviti ukoliko se poklope neki rezultati.

Piksi je poslije pobjede nad Crnom Gorom prošle sedmice na konferenciji za medije rekao da ne zna hoće li ostati na mjestu selektora.

- Nije bilo priče o produženju ugovora. Kome je do priče? Imaš ove utakmice... Meni ugovor istječe 31. decembra. Možda ćete imati drugog selektora, otkud znam? Ima opcija produženja, ali možda se ne dogovorimo. Da se izljubimo... Vjerovatno svi treneri imaju opciju da produže kada se kvalifikuju. Ali gledajte te hotele po Njemačkoj da rezervišete na vrijeme - rekao je Stojković.

No kako piše Kurir, nije to baš tako kako Stojković priča jer će mu, ako Srbiju odvede na EURO, automatski biti produžen ugovor do kraja takmičenja, navedeno je u klauzuli u ugovoru.

Podsjetimo, i prije Mundijala u Kataru nagađalo se da bi Srbija mogla ostati bez selektora, a tamošnji mediji tada su pisali da je Piksi spreman da se povuče kako bi zaštitio čelnike Fudbalskog saveza Srbije. Na kraju, ostavku nije podnio, ali se obrukao u Kataru, gdje su Orlovi ispali u grupnoj fazi takmičenja zauzevši posljednje mjesto iza Brazila, Švicarske i Kameruna sa samo jednim osvojenim bodom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.