open-navfaktor-logo
search
Slovaci ga ne štede
Hoće li Hadžibegić "smijeniti" Calzonu: "Misli da jedemo slamu"
Francesco Calzona, italijanski strateg na klupi fudbalske reprezentacije Slovačke nalazi se pod žestokom paljbom slovačke javnosti i medija.
26.03.2023. u 11:43
get url
text

Slovačka pod komandom Calzone još nije osjetila slast pobjede.

Slovaci su kvalifikacije za EURO otvorili remijem s Luksemburgom na domaćem terenu rezultatom 0:0. Italijanski trener poslije utakmice kazao je da njegov tim napreduje i ide pravim putem.

- Ne znam misli li on da mi Slovaci jedemo slamu, da se ne razumijemo u fudbal i da smo slijepi. Trenerova reakcija me zaledila - rekao je bivši slovački reprezentativac Lubomir Moravcik.

Calzona je imenovan za selektora Slovačke u junu prošle godine. Slovaci ne vide rezultate, ali ni napredak u igri.

I bivši predsjednik Sindikata fudbalskih trenera Slovačke Ladislav Borbely nije zadovoljan selektorovim radom. Kazao je da Italijan svojim izjavama o napretku u igri vrijeđa inteligenciju Slovaka.

Navijači Slovačke rekli su svoje. Na utakmicu s Luksemburgom došlo ih je tek 3.500, a na kraju su reprezentativce ispratili zvižducima.

Slovačka večeras igra kvalifikacioni meč protiv BiH. Jasno je da duel sa Zmajevima čekaju pod imperativom, a u slučaju neuspjeha vjerovatno će doći i do rastanka s Calzonom.

Rezultati Slovačke u mandatu Francesca Calzone:

Liga nacija

Slovačka - Azerbejdžan 1:2

Slovačka - Bjelorusija 1:1

Prijateljske utakmice

Crna Gora - Slovačka 2:2

Slovačka - Čile 0:0

Kvalifikacije za EURO

Slovačka - Luksemburg 0:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.