open-navfaktor-logo
search
Pregovara sa rivalom
Hoće li Lukaku zbog Džeke zabiti nož u leđa Interu?
Fudbaleri Intera počeli su pripreme za narednu sezonu, a već sada je izvjesno da će finalista Lige ervopskih prvaka u mnogome promijenti "krvnu sliku", odnosno igrački kadar.
15.07.2023. u 11:56
get url
text

Narezzurre je napustio veliki broj fudbalera, među kojima i naš Edin Džeko, kojem je istekao ugovor i odlučio je karijeru nastaviti u Fenerbahčeu.

Još je neizvjesna i sudbina Romelua Lukakua. Belgijanac je prošle sezone igrao za Inter na posudbi iz Chelseaja. U 37 utakmica postigao je 14 golova i imao sedam puta asistirao, a sezonu su mu obilježili veliki promašaji uključujući i onaj u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Chelsea za njega traži 40 miliona eura, Inter ga želi zadržati, ali...

Fabrizio Romano piše kako Inter nudi 35 miliona, uz pet miliona eura bonusa, što je Chelsea prihvatio. Međutim, belgijski centarfor se nije javio Interu jer se u utrku uključio i Juventus.

Torinski klub je navodno ponudio Chelseaju 37,5 miliona eura uz 2,5 miliona eura bonusa, a Lukaku je već obavio razgovore s Juventusom.

U Interu nisu sretni ponašanjem Belgijanca, koji razmišlja o prelasku u redove najmržeg im rivala.

Mediji u Italiji nagađaju da Lukaku ovim potezom zabija nož u leđa Interu zbog finala Lige prvaka, kada je ostao na klupi, a od prve minute je zaigrao naš Edin Džeko.

Kako bi Belgijanac prešao u Juventus, Stara dana prvo mora prodati Dušana Vlahovića. Srbijanca navodno želi PSG, a Juventus traži više od 70 miliona eura, pa je sve na čekanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.