open-navfaktor-logo
search
Navijačka grupa
Horde zla: Ajla Alimanović prijetila Srđanu Mandiću
Udruženje navijača UNFKS Horde zla saopćila je da ostaje pri bojkotu utakmica voljenog kluba dok se ne ispunje njihovi zahtjevi.
24.02.2023. u 15:22
get url
text

Bordo tifozi traže odlazak direktorice kluba Ajle Alimanović, bivšeg sportskog direktora, a sada skauta, Emira Hadžića i trenera Mirze Varešanovića, koji nije ni debitovao, ali je s Hordama zla u prošlosti imao zategnute odnose.

Horde zla navode da je direktorica Alimanović svojim javnim nastupima otvoreno pozivala simpatizere i navijače FK Sarajevo na obračunavanje u klupskim prostorijama i da svojim javnim nastupima narušava identitet i renome Bordo kluba.

Iz ovog udruženja tvrde da je direktorica Sarajeva prijetila "slanjem navijača" načelniku općine Centar Srđanu Mandiću ukoliko ne donese odluku po pitanju stadiona po njenim zahtjevima.

VEZANI TEKST - Ismir Mirvić poslao poruku Hordama zla
 

Dalje dodaju da je Alimanović svjesno obezvrijedila članostvo u FK Sarajevo za 2022. godinu na način da je početkom aktuelne sezone ukinula određene privilegije koje članstvo nosi, kao i što je ukinula pogodnosti i popuste za djecu, penzionere i žene, a sve, kako tvrde, zbog ličnog cilja ostvarivanja što većeg profita u kasi kako bi dostigla "target" koji joj je zacrtan do kraja sezone.

Naveli su i nekoliko razloga zbog kojih je Emir Hadžić nepoželjan u Titovoj 38b. Hadžić je, smatraju Horde zla, u više navrata svojom transfer politikom načinio klubu bodovnu i finansijsku štetu, kao i da je trebao podnijeti ostavku zajedno sa šefom stručnog štaba "jer su tvorci tima koji je ostvario najgori plasman na polusezoni u posljednjih 15 godina".

Varešanovićevi minusi kod navijača su ti što je "u više navrata u svojim javnim istupima narušavao identitet i renome FK Sarajevo", kao trener Olimpika "popljuvao, ponizio i uvrijedio matični klub rekavši da se ne može biti bolji od Sarajeva kojem je sudija 12. igrač", započinjao konflikt s navijačima Bordo tima sa svih tribina"...

- Navijačka grupa Horde zla Sarajevo će do daljnjeg podršku svom voljenom klubu i njegovim igračima u borbi za mjesto koje vodi u evropska takmičenja pružati na gostujućim utakmicama na kojima bude dozvoljeno prisustvo. Onog trenutka kada sporna trojka napusti klub, Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo će velikom kampanjom pozvati sve ljubitelje bordo boje na masovno učlanjenje u klub, kupovinu u fanshopu i povratak na tribine Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović - Hase - saopćeno je.

- Za kraj, još jednom naglašavamo da cilj Udruženja navijača Fudbalskog kluba Sarajevo i navijačke grupe Horde zla nije i nikada neće biti da vodi politiku kluba i određuje ko će obavljati koju funkciju u klubu, biti šef stručnog štaba ili igrati na terenu, ali ono što nikada nećemo podržati su osobe koje svojim djelovanjem narušavaju identitet i renome Fudbalskog kluba Sarajevo i usporavaju napredak i uspjehe istog - zaključeno je u saopćenju navijačke grupe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.