open-navfaktor-logo
search
Evropski krah
Horde zla objavile snimak i "nepoželjnoj direktorici" postavile jedno pitanje
Fudbalski klub Sarajevo nije uspio preskočiti prvu prepreku u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.
21.07.2023. u 11:03
get url
text

Iako je potajno najavljivan i napad na grupnu fazu, Sarajevo je već u prvom kolu palo na ispitu protiv gruzijskog Torpeda. Poslije dva remija putnika u narednu rundu odlučili su penali.

Navijačka grupa Horde zla, koja bojkotuje domaće mečeve Sarajeva, podsjetila je direktoricu Ajlu Alimanović na jednu od njenih izjava, a odnosi se na evropski iskorak Bordo tima. Alimanović je jedan od razloga zbog kojih sjeverna tribina stadiona Koševo tokom utakmica Sarajeva zjapi prazna.

- Ako se ne budu vidjeli ozbiljni pomaci u načinu rada, zalaganju, rezultatima i načinu ponašanja na terenu, odgovornost trebamo snositi svi, a prva ja. S druge strane, već razmišljamo o ljetu, tada je cilj borba za titulu. Mimo toga, važno nam je kako ćemo, kada odemo u Evropu proći u Evropi. Nije se cilj samo kvalifikovati nego ostvariti dobar rezultat. Najpoštenije bi bilo da predložim da sportske ciljeve za kraj polusezone i iduću sezonu usaglasim sa investitorom pa da onda to prezentujemo navijačima na prvom sastanku. Ako se ciljevi ne ostvare, onda uprava napolje - rekla je Alimanović.

Horde zla su na Facebook stranici objavile snimak obraćanja "nepoželjne direktorice", uz pitanje "odgovornost".

Da li će poslije evropskog kraha doći do svojevrsne sječe u menadžmentu pa i na klupi Sarajeva, ostaje nam da vidimo. 

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine počinje narednog vikenda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.