open-navfaktor-logo
search
Trzavice
Horde zla oplele po direktorici Alimanović: Tvrde da je napravila nepopravljivu štetu navijačima Sarajeva
Fudbalski klub Željezničar večeras će tokom utakmice protiv Sarajeva na stadionu Koševo imati podršku 2.200 Manijaka.
12.05.2023. u 15:08
get url
text

Prvobitno je za navijače gostujućeg tima rezervisano 1.825 ulaznica, ali pod pritiskom Takmičarske komisije FSBiH odobren je i dodatni kontigent.

Na sjevernoj tribini Koševa neće biti navijačke grupe Horde zla koja bojkotuje domaće mečeve Bordo kluba.

Prije derbija, navijači Sarajeva obrušili su se na klupsku direktoricu Ajlu Alimanović. Horde zla smatraju da je ona napravila nepopravljivu štetu navijačima Sarajeva za buduće derbije koji će se igrati na stadionu Grbavica.

- Odlukom da se navijačima našeg gradskog rivala za današnji derbi ustupi ne više od pet posto ulaznica od ukupnog sjedećeg kapaciteta Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase administracija Fudbalskog kluba Sarajevo na čelu sa direktoricom Ajlom Alimanović napravila je nepopravljivu štetu navijačima Sarajeva za buduće gradske derbije koji će se igrati na stadionu Grbavica - tvrde Horde zla i dodaju:

- Kao odgovor na pomenutu odluku, vrlo je izgledno da će navijačima Sarajeva, milo za drago, a ni krivim ni dužnim, ubuduće isto biti dodjeljivano ne više od pet posto ukupnog sjedećeg kapaciteta stadiona Grbavica, a što u brojkama iznosi šeststotinapedeset (650) mjesta umjesto dosadašnjih hiljadupetstotina (1500). Naknadno dodjeljivanje svega 375 ulaznica (jedan posto ukupnog kapaciteta stadiona) pod pritiskom FSBIH je sramota za sebe. Nekompetentna direktorica je ovim činom napravila još jedan korak ka urušavanju, zbog loše kvalitete fudbala ionako urušene, institucije sarajevskog derbija, te po ko zna koji put pokazala nemar prema navijačima kluba na čijoj direktorskoj funkciji se trenutno nalazi - poručeno je iz navijačke grupe Horde zla.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.