open-navfaktor-logo
search
Dragulj iz Salzburga
Hrvati vjeruju da "čudo iz Bugojna" može biti najveći Dalićev adut na EURO-u
Sučić je još u juniorskom uzrastu gurnut u vatru, kada je igrao za Liefering, Red Bullovu razvojnu ekipu u drugoj austrijskoj ligi, a s 19 je postao standardni prvotimac
AUTOR: Faktor/Index.hr
06.06.2024. u 22:18
get url
text
Luka Sučić
Luka Sučić
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL
Luka Sučić, saigrač našeg Amara Dedića iz Salzburga, može biti najveći adut Hrvatske na predstojećem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, mišljenja su hrvatski mediji.
- Konkretan je u završnici, ima vrlo dobar šut i generalno posjeduje puno veću tendenciju ubrzati igru i što prije loptu gurnuti ili dovesti u zadnju trećinu terena, a činjenica da Hrvatska teško mijenja ritam igre kad treba ući u završnicu je i važan razlog zašto se često muči s kreiranjem šansi - piše Index.hr  o "čudu iz Bugojna".
Sučić nema mnogo reprezentativnog iskustva, u šest mečeva za Hrvatsku samo je jednom bio starter. No, igrač koji ima 21 godinu zaigrao je u čak 22 utakmice grupne faze Lige prvaka i to ga od 2020. godine čini četvrtim hrvatskim igračem po broju nastupa u eliti. Ispred njega su Modrić (46), Kovačić (30) i Rakitić (25), dok Brozović ima isti broj utakmica.
Sučićevi roditelji Željko i Branislava su zbog rata otišli iz Bugojna u austrijski Linz.
Tamo su 2002. godine dobili Luku, koji je odmalena zavolio fudbal. Igrao je za Alkoven i Edelweiß, a već je u najranijoj dobi završio u bilježnicama svih lokalnih, regionalnih, a onda i nacionalnih skauta.
To mu je priskrbilo poziv u obližnji Salzburg i Red Bullovu akademiju, jednu od najimpresivnijih na svijetu, čija se seniorska ekipa istaknula u posljednjih nekoliko godina kao najveća fabrika vrhunskih igrača.
Red Bull je kontaktirao Sučićeve roditelje već kad mu je bilo 12 godina, a uskoro se taj prelazak i realizirao. Sučić je još u juniorskom uzrastu gurnut u vatru, kada je igrao za Liefering, Red Bullovu razvojnu ekipu u drugoj austrijskoj ligi, a s 19 je postao standardni prvotimac.
- Nakon teške i naporne sezone, svaka reprezentacija na EURO-u imat će problema s umorom, formom, povredama i drugim otežavajućim okolnostima. Baš zato su u prednosti one reprezentacije koje najbolje znaju koristiti svoju širinu, a Sučić se odavno nametnuo kao rješenje Daliću - navodi Index.hr.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.