open-navfaktor-logo
search
Bez trunke srama
Hrvatska želi ukrasti Zmajevima dragulja, hoće li reagovati Meho Kodro?
Fudbaleri Dinama ponovo su kiksali na Maksimiru. Nakon poraza od Hajduka (1:2) u prvom kolu sinoć su remizirali protiv Gorice (0:0).
06.08.2023. u 13:23
get url
text

Među starterima Modrih sinoć je bio Petar Sučić, mladi fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine. Novi fudbalski dragulj kako ga predstavljaju u Hrvatskoj.

Komšijski mediji uspoređuju ga sa Marcelom Brozovićem. Sportske novosti pišu da ima pluća maratonca, te da je pokazao kako je jak na lopti, da ima dobar pregled igre, te je s nekoliko poteza privukao pažnju i onih koji fudbal ne gledaju stručnim očima. Tvrde da je Sučić za Dinamo bingo, dobitak koji ih je poljubio da nisu ni bili svjesni njegovih kapaciteta.

A osim što ga hvale kao igrača Dinama, već su počeli i akciju "krađe". Svjesni su da kao neko ko je rođen u BiH i igra za BiH, ali otvoreno, bez trunke srama, poručuju kako ga žele ukrasti.

- HNS ga mora ekspresno priključiti Hrvatskoj. Petar Sučić i dalje igra za BiH mladu reprezentaciju, do sada je nastupao protiv Hrvatske, a ne za nas, to nije neobično jer rođen je u Livnu i razumljivo je što nosi dres rodne zemlje, no Petar, koji je bratić Luke Sučića, želi zaigrati za Vatrene, pa s time ne treba čekati.

Neka odmah igra za mlade, kao i Luka koji je ostavio Austriju zbog Hrvatske. Nećemo prejudicirati što će točno napraviti u karijeri, hoće li se doista razviti u pravog nasljednika Marcela Brozovića što bi bila sjajna stvar, ali šansu u hrvatskom dresu je zaslužio. Određene komunikacije, koliko znamo, po tom pitanju već postoje. Možda jednom zajedno u "kockastom" budu Sučić & Sučić - pišu SN.

Hoće li reagovati Meho Kodro, novi selektor Zmajeva, i odmah mu uputiti poziv za predstojeće kvalifikacione mečeve protiv Lihtenštajna i Islanda? Meč sa Lihtenštajnom, zakazan za 8. septembar, idealna je prilika za njegov debi u dresu bh. tima, što bi ujedno bila i poruka komšijama da se klone "naše avlije".

Inače, Sučić će 25. oktobra proslaviti 20. rođendan, a sa Amarom Dedićem, Amelom Ahmedhodžićem, Jusufom Gazibegovićem..., trebao bi predstavljati budućnost bh. fudbala i biti predvodnik nove generacije Zmajeva.

Sučić kaže da ima pasoš Hrvatske, ali je bio zagonetan kada su ga hrvatski mediji pitali kakve su šanse da obuče "kockasti" dres?

- Ne znam što bih rekao, igrao sam prije mjesec i nešto prijateljsku utakmicu za U-21 reprezentaciju BiH. Niko me iz HNS-a nije zvao, ali ne opterećujem se previše. Želim igrati najbolje što mogu, pa što Bog da - kazao je Sučić za SN, a na pitanje da li je moguće da u dresu Hrvatske zaigra sa rođakom Lukom Sučićem, koji je ranije igrao za Austriju, a sada je odibrao Hrvatsku, odgovorio je:

- Možda. Ko će to znati... Sigurno da bi za našu porodicu bila velika stvar da zaigramo zajedno bilo u nekom velikom klubu ili reprezentaciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.