open-navfaktor-logo
search
Oglasio se premijerligaš
HŠK Posušje demantovao da fudbaleri rade kao savjetnici u Ministarstvu privrede ZHK
Portal Dnevno u utorak je objavio tekst o tome kako Dario Sesar, aktuelni ministar privrede u Vladi Zapadnohercegovačkog kantona, plaća fudbalere HŠK Posušja, na način da dva momka drži na plaći kod sebe u ministarstvu kao savjetnike.
18.01.2024. u 14:51
get url
text

Sada se oglasio i klub sa Mokrog doca koji je demantovao informaciju sa portala Dnevno.ba, a njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

- Najoštrije osuđujemo lažno izvještavanje pojedinih portala o angažmanu fudbalera našeg kluba kao savjetnika u Ministarstvu privrede ZHK. Odgovorno tvrdimo da ni jedan naš fudbaler nije angažovan kao savjetnik u Ministarstvu privrede, niti u bilo kojoj drugoj instituciji Zapadnohercegovačkog kantona. Ne znamo koji su razlozi ovakvih bolesnih laži i izmišljotina na osobe koje ulažu velike i nesebične napore za dobrobit našeg kluba.

Ako su oni političke naravi, takvima poručujemo da se HŠK Posušje nikada nije bavio politikom i da u upravljačkim strukturama kluba sjede ljudi koji rade na dobrobit kluba i da veliki dio njih nema nikakve veze s politikom. Također, poručujemo da su dobro došli svi oni koji mogu pomoći, kako bi klub bio još jači, bez obzira na političko opredjeljenje.

Ako je razlog medijski reket autora ovih gnusnih laži, isto im poručujemo da su pogriješili adresu.

Kako je HŠK Posušje ovim izmišljenim tvrdnjama pretrpio finansijsku štetu i ugled, protiv vlasnika i urednika portala, koji su objavili lažne informacije, podnijeti ćemo prijavu nadležnim organima. Isto tako, obavještavamo sve naše navijače i javnost da ćemo klub od ovakvih i sličnih laži braniti svim pravnim sredstvima - saopćeno je iz HŠK Posušje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.