open-navfaktor-logo
search
Večeras sjednica
I Irfan Peljto na listi: Ko je sve potpisao zahtjev za Vanrednu Skupštinu UFSIKS?
Vanredna Skupština Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo (UFSIKS) zakazana je za večeras u 18 sati u prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
22.01.2024. u 07:40
get url
text

VEZANI TEKST - Vanredna Skupština zakazana za 22. januar, Sead Kulović se "predomislio", oglasilo se i Udruženje

Nakon što je 7. januara 13 od 17 delegata potpisalo zahtjev za održavanje Vanredne Skupštine, što je u skladu sa članom 10. Statuta UFSIKS, Sead Kulović, predsjednik Skupštine, 11. januara potpisao je pozive za sjednicu koja će se održati u prostorijama FSBiH.

Kako je navedeno u pozivima za Vanrednu Skupštinu, predložen je dnevni red sa jednom tačkom:

- Analiza rada i funkcionisanja UFSIKS u prethodnom periodu, te funkcionisanje izabranih organa UFSIKS i donošenje odgovarajućih odluka.

U obrazloženju zahtjeva za održavanje Vanredne sjednice Skupštine piše:

- Loše, odnosno nedomaćinsko finansijsko poslovanje i rukovođenje Udruženjem, loše zastupanje interesa članova Udruženja u protekle dvije godine. Zastupanje samo privatnih interesa svih članova Upravnog odbora.

Faktor je u posjedu zahtjeva koje je potpisalo 13 delegata Skupštine.

Među onim koji traže da se preispita rad čelnika Udruženja je i Irfan Peljto, najbolji bh. sudija i jedini arbitar iz naše zemlje koji je u elitnom društvu evropskih sudija, sa zvanjem koje mu omogućava da sudi bilo koju utakmicu na svijetu.

Osim Peljte, prema papiru koji je u posjedu Faktora, može se vidjeti da su potpisnici još: Merima Čelik, sutkinja sa FIFA značkom, Sead Kulović, Edin Imamović, Adis Mulahasanović, Mirza Tičić, Edis Šesto, Benjamin Deljković, Admir Musić, Eldar Perla, Ermin Hadžović, Ermin Fazlagić i Amir Omerbašić.

Zahtjev nisu potpisala četiri člana Skupštine UFSIKS, a to su: Moamer Čaušević, Đenan Milić, Amir Kadić i Bilal Bogilović.

Aktuelni čelnici Udruženja, predvođeni Elmirom Pilavom, predsjednikom UO, na sve načine pokušavali su spriječiti održavanje Vanredne Skupštine, o čemu smo već pisali.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.