open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 17. kolo
Igman u derbiju začelja savladao Tuzla City
Fudbaleri Igmana savladali su Tuzla City u meču 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, koji je ujedno bio i derbi začelja.
10.12.2023. u 14:51
get url
text

Konjičani su slavili sa 2:0, te tako prekinuli seriju od tri vezana poraza. S druge strane Tuzlaci su poraženi nakon dva vezana trijumfa.

Domaći su poveli u 19. minuti. Bio je to eurogol, gotovo iz kornera. Prvo je Čubrilo gađao direktno iz kornera, Lolić je boksovao loptu, koja ponovo dolazi do igrača Igmana, a on iz drugog pokušaja gotovo sa istog mjesta pogađa za veliko slavlje domaćih. 

Potom su gosti imali tri velike prilike (Karjašjević pogodio stativu i dva puta prijetio Pantelić), a kazna za promašaje stigla je u 27. minuti. Denković se oslobodio Čolića i rutinski matirao Lolića za 2:0.

U finišu prvog dijela uslijedio je pritisak gostiju. Ćeman je u nekoliko minuta čudesnim intervencijama spašavao domaće, a vrijedi izdvojiti i intervenciju Đorića koji je glavom praktično sa gol linije izbio loptu u korner nakon pokušaja Karjaševića.

U 44. minuti velika prilika za domaće, ali je Denković iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Drugo poluvrijeme nije pponudilo uzbuđenja kao u prvih 45 minuta, a tome je kumovao i loš teren. Gosti su pokušavali izbjeći poraz, ali u tome nisu uspjeli.

U 71. minuti crveni karton je dobio Edis Mulalić, trener Igmana, koji je imao primjedbi na suđenje Admira Musića. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata.

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.