open-navfaktor-logo
search
Donesena odluka
Igrač Manchester Cityja oslobođen šest optužbi za silovanje, ali ga čeka novo suđenje
Fudbaler Manchester Cityja Benjamin Mendy (28) nije kriv za slučaj silovanja šest djevojaka i jedan slučaj spolnog uznemiravanja, odlučio je sud u Chesteru u Velikoj Britaniji, javljaju tamošnji mediji.
13.01.2023. u 16:02
get url
text

Porota u kojoj je bilo sedam muškaraca i četiri žene nije mogla donijeti odluku oko navodnog slučaja silovanja 24-godišnjakinje i pokušaja silovanja 29-godišnjakinje nakon šest mjeseci suđenja, a tužilaštvo je zatražilo ponovno suđenje za ta dva slučaja. Ročište je zakazano za 26. juni ove godine.

Mendy je nakon suđenja rekao je da je "oduševljen" što je oslobođen od optužbi za silovanja šest djevojaka.

Njegova advokatica Jenny Wiltshire rekla je da on sada želi da "ponovo izgradi svoj život".

- Moj klijent Benjamin Mendy želi da se zahvali članovima porote na njihovoj posvećenosti i pravednosti. Također se zahvaljuje svima koji su ga podržali, a posebno svjedocima koji su svjedočili u njegovo ime. Raduje se što će očistiti svoje ime u odnosu na druge dvije optužbe kako bi mogao početi obnavljati svoj život  - rekla je Wiltshire, prenosi The Sun.

Podsjetimo, sve se navodno događalo u Mendyjevoj vili od oktobra 2018. do avgusta 2021. godine. Priznao je da voli "spavati s puno žena", ali je odbacio optužbe da je to radio bez njihovog pristanka.

Objasnio je da je u noćne provode išao dva ili tri puta sedmično i da je upoznao mnoge žene u noćnim klubovima, te da je neke pozivao u svoju vilu.

Francuz je na suđenju rekao i da mu je bilo normalno spavati sa više žena tokom noći, ali i da shvata da to čudno zvuči.

Priznao je da je njegov odnos prema ženama bio bez poštovanja i da žali što je organizirao zabave kako bi zaboravio probleme sa povredama.

Mendy je postao najskuplji odbrambeni igrač u historiji fudbala 2017. godine kada ga je Manchester City doveo iz Monaca za 60 miliona eura. Odigrao je 75 utakmica, ali nikada nije opravdao silno uloženi novac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.