open-navfaktor-logo
search
Defanzivac Rijeke
Igrao za Zmajiće: U FSBiH ga zaboravili, sada bi mogao obući dres Vatrenih
Stjepan Radeljić, 26-godišnji bosanskohercegovački fudbaler i stoper Rijeke, sjajnim igrama ove sezone skrenuo je pažnju na sebe. Posebno je "zapao" za oko Tomislavu Stipić, stručnom komentatoru u emisiji MAXSport televizije.
27.02.2024. u 12:17
get url
text

Stipić je istakao da je Radeljić zanimljiv igrač za reprezentaciju Hrvatske (posjeduje dvojno državljanstvo).

- Stjepan Radeljić je jako interesantan igrač, na hrvatskom tržištu podcijenjen. Bio sam u kontaktu s njim jer sam ga želio dovesti u Rigu, a i on je želio doći. Međutim, predvodio je Šerif protiv Partizana prošle sezone u Konferencijskoj ligi. Pobijedili su i postao nam je preskup, cifra je narasla preko noći.

Odličan igrač s velikim potencijalom, brz za svoju visinu. Timski igrač, usudio bih se reći da je igrač za hrvatsku reprezentaciju kroz godinu ili dvije – izjavio je Stipić, ujedno i bivši trener Grasshoppersa, Slaven Belupa te latvijskih klubova Auda i Riga.

Radeljić je rođen u Novoj Bili. Dijete je Viteza, no još kao tinejdžer odlazi u Zrinjski iz kojeg je 2016. godine otišao u Stuttgart.

Nastupao je i za Osijek, Široki Brijeg te moldavski Sheriff. Prema Transfermarktu procijenjen je na 600 hiljada eura.

U Rijeku je stigao na ljeto 2023. i potpisao ugovor do 2026. godine. Do sada je u dresu Rijeke upisao 22 nastupa. Postigao je jedan pogodak, te upisao asistenciju.

Rijeka je trenutno prva na tabeli HNL-a sa 50 bodova, bod manje ima drugoplasirani Hajduk. Treći je Dinamo sa 47 bodova, ali i sa utakmicom manje u odnosu na pomenuta dva tima.

Nastupao je za mlađe selekcije hrvatske (U-19) i bosanskohercegovačke reprezentacije (U-19 i U-21). Međutim, seniorski reprezentativni nastup još nije upisao, tako da još ima priliku odabrati koju će zemlju predstavljati.

Dok su brojni "igrači" prodefilovali kroz A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, "stručnjacima" iz saveza je za sada promakao stoper koji je pružao odlične partije u svim klubovima za koje je nastupao. 

Naša selekcija godinama ima problema upravo u defanzivi, upravo onoj poziciji na kojoj nastupa Radeljić. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.