open-navfaktor-logo
search
Navijači u centru pažnje
Ispadi protiv Albanije: UEFA opet kaznila Hrvatsku, u Srbiji s nestrpljenjem čekaju odluku "disciplinaca"
AUTOR: Faktor
22.06.2024. u 20:15
get url
text
Evropska fudbalska federacija (UEFA) izrekla je novu kaznu Fudbalskom savezu Hrvatske (HNS) zbog navijača.
Ovaj put naše komšije su kažnjene sa nešto manje od 60.000 KM.
- UEFA je kaznila HNS s ukupno 28.000 eura zbog paljenja baklji (17.500 eura) i bacanja predmeta (10.500 eura) od strane dijela hrvatskih navijača tokom utakmice Hrvatska - Albanija koja je odigrana 19. juna u Hamburgu - objavio je HNS.
O potencijalnoj kazni za moguće rasističko i/ili diskriminaciono ponašanje navijača za sada se ne zna ništa. UEFA je u četvrtak objavila da je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske i Albanije jer se tokom utakmice sa tribina skandiralo "ubij Srbina", a navodno su skandirali navijači obje reprezentacije.
Iz FS Srbije su poručili kako su spremni napustiti i EURO ukoliko UEFA ne kazni Hrvate i Albance zbog pomenutih povika. U Beogradu se s nestrpljenjem čeka odluka "disciplinaca".
To je druga kazna za HNS tokom aktualnog Eura. Zbog incidenata na utakmici sa Španijom, odnosno zbog bacanja plastičnih čaša i paljenje baklji, HNS je kažnjen s ukupno 87.875 eura. S današnjom kaznom iznos koji HNS mora platiti UEFA-i popeo se na 115.875 eura.
- HNS zahvaljuje hrvatskim navijačima na odličnoj podršci i još jednom poziva na suzdržavanje od paljenja i bacanja bengalki - piše u zvaničnom saopćenju HNS-a.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.