open-navfaktor-logo
search
Hibridni tereni
Iz FSBiH se pohvalili: Razlike su evidentne
Utakmicama 20. kola koje su odigrane u protekla tri dana nastavljeno je takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine 2022/23.
27.02.2023. u 16:20
get url
text

Iz krovne kuće bh. fudbala pohvalili su se da se već na startu proljetnog dijela takmičenja vidjelo koliko je bitan projekat rekonstrukcije glavnih terena na premijerligaškim stadionima.

- Podloge na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, te na stadionu Rođeni u Mostaru, nakon jako loših vremenskih uvjeta koji su zadesili BiH nekoliko dana prije termina odigravanja utakmica, izgledale su perfektno, te su igrači na terenu imali odlične uvjete za igru. Razlike u odnosu na ostale terene su više nego evidentne - poručili su iz FSBiH i priložili nekoliko fotografij kao usporedbu novih podloga i onih starih.

Dodali su da će uskoro biti završeni i radovi na stadionima Koševo i Tušanj, te će Sarajevo, Sloboda i Tuzla City svoje domaće utakmice organizovati na visoko kvalitetnoj podlozi.

To što radovi u Tuzli nisu privedeni kraju poslije više od sedam mjeseci i Koševu poslije šest i po mjeseci, iz FSBiH nisu smatrali da je neophodno da u ovom momentu daju valjano pojašnjenje.

- Mora se odati priznanje i organizatorima utakmica na drugim stadionima što su uložili napore da se steknu optimalni uvjeti za igru, međutim evidentno je da je našem elitnom fudbalskom takmičenju neophodna kvalitetnija infrastruktura.

Ulaganje u infrastrukturu je jedan od ključnih projekata FSBiH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem. Put do realizacije je dug, ali i pored svih izazova čini se sve da se ove poteškoće prevaziđu i da se ovaj kapitalni projekat realizuje na najbolji mogući način. Svi tereni na kojima se igra Premijer liga BiH će u narednom periodu dobiti novi izgled, koji će zasigurno unaprijediti kvalitet bh. fudbala - zaključeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.