open-navfaktor-logo
search
Vratio se kapiten
Iz Posušja na Bilino polje: Kenan Horić u Čeliku
Tridesetdvogodišnji Kenan Horić danas je potpisao ugovor i zvanično postao novi igrač Čelika!
03.07.2023. u 13:19
get url
text

- Iskusni defanzivac i bivši kapiten našeg kluba danas se zvanično vratio na Bilino polje. Kenan Horić je prošao sve omladinske kategorije Čelik, te u seniorskoj konkurenciji odigrao više od 100 utakmica za naš klub - saopćili su iz NK Čelik.

Kao kapiten i najbolji igrač ostvario je transfer u slovenske Domžale 2014. godine, gdje je odigrao 90 utakmica i također nosio kapitensku traku. Nakon sjajnih igara u prvenstvu Slovenije, te kvalifikacijama za Evropsku ligu, na ljeto 2016. godine ostvaruje transfer u turski Antalyaspor s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.

Nakon Antalyaspora nastupao je za kipatrski Pafos, te se vratio u Bosni i Hercegovinu gdje je igrao za Mladost Doboj Kakanj, Olimpik, kratku epizodu u Albaniji za ekipu Kukesija, te prethodne dvije sezone nastupao za Posušje u Premijer ligi BiH.

Ukupno u karijeri, prema zvaničnim podacima, odigrao je preko 300 zvaničnih utakmica. Prethodne dvije sezone bio je standardan igrač Posušja, gdje je upisao 37 nastupa u prvenstvu, te dvije u Kupu Bosne i Hercegovine.

- Našem popularnom Hori želimo puno zdravlja, sreće i dobrih igara u najdražem dresu - poručili su iz zeničkog kluba.

Čelik će igrati Prvu ligu Federacije BiH, a glavni konkurent za povratak u elitni razred bh. fudbala bit će mu tuzlanska Sloboda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.