open-navfaktor-logo
search
Duel na Tušnju
Iz Tuzla Cityja složni pred Igman: Čeka nas teška utakmica, pobjeda bi nam značila poslije tri uzastopna poraza
U šestom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Tuzla Cityja na Gradskom stadionu Tušanj dočekuju Igman iz Konjica.
02.09.2023. u 18:36
get url
text

- Što se tiče utakmice, svjesni smo protivnika i znamo njihove nedostatke. Gledali smo ih i skautirali. Radi se o jednoj izuzetnoj i disciplinovanoj ekipi, koja se izuzetno i disciplinovano brani i napada, ali mi smo spremni da iskoristimo njihove nedostatke. Bit će to jedna fina, korektna i otvorena utakmica. Znamo da imamo tri uzastopna poraza i eventualna pobjeda bi nam mnogo značila. Sve je stalo u ovu utakmicu.

Već se polako prepoznavaju ekipe koje će ići na vrh tabele, vidi se tu u ulaganjima i pojačanjima koje su te ekipe dovele, a ja se nadam da će klub izaći iz ove trenutne situacije. Mi ćemo u ovoj utakmici tražiti tri boda, pa da se priključimo gornjem dijelu tabele - rekao je trener Tuzlaka Milenko Bošnjaković u najavi meča.

Erhan Mašović, fudbaler Tuzla Cityja, istakao je da njega i saigrače očekuje težak duel.

- Još jedna teška utakmica, svaka je po sebi teška ali ova dolazi poslije tri poraza, poslije tri nezaslužena poraza. Ali bitno da u ekipi atmosfera nije narušena, da su momci i dalje nastavili da rade i sve ide svojim tokom i sve ide kako treba. Nadam se da će nam se vratiti za sve promašaje i dobre igre.

Dobro treniramo, dobro radimo i spremamo se jako za utakmicu i mislimo da ne treba da se bavimo drugim ekipama nego nama. Samo da nastavimo i bit će to sve kako treba - kazao je Mašović

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.