open-navfaktor-logo
search
Saopćenje Rođenih
Iz Veleža nakon žestoke kazne uputili molbu za navijače
Fudbalski klub Velež Mostar obavijestio je sve svoje članove, navijače i prijatelje kluba da je naš klub danas obaviješten o dopisu po kojem je Rođenim, po pitanju prekida tokom derbi utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, izrečena novčana kazna u iznosu od 25.000 KM.
24.11.2023. u 17:00
get url
text

Pored navedenog novčanog iznosa, posebno je naglašeno, izrečena je i finalna opomena u kojoj se navodi da ukoliko se ponove slični incidenti stadion Rođeni će biti suspendovan.

- Navedena novčana kazna jedna je od najrigoriznijih koje je naš klub zaprimio i predstavlja uistinu veliki udarac za klub pri ostvarenju naših zajedničkih ciljeva, a što zasigurno jeste kontinuiran razvoj i napredak svih segmenata djelovanja kluba, te svakako borba za mjesta koja bi nam naredne sezone omogućila učešće u evropskim takmičenjima.

VEZANI TEKST - Navijači "koštali" Sarajevo više od 100.000 KM, iz Bordo tima poslali alarmantan apel

U trenutku kada naš momci na terenu bilježe odlične rezultate, kada smo započeli sa jednim od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata, kada se sinergija između navijača i kluba jasno može osjetiti na svakom koraku, ovakvi trenuci predstavljaju jasan poziv na oprez za sve nas.

Kao što smo, u našem nedavnom saopćenju za javnost i napomenuli, Fudbalski klub Velež ponosan je na činjenicu da je stadion Rođeni posljednjih godina postao mjesto kojeg rado posjećuju čitave porodice koje su upravo u našem domu u mogućnosti uživati u istinskom fudbalskom ambijentu. Tome u prilog govori i činjenica da je stadion Rođeni, sa prosjekom od 3671, treći po broju gledalaca u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Fudbalski klub Velež Mostar koristi ovu priliku da apeluje na sve naše navijače da u sportskom, navijačkom duhu, atmosferi koja je po mnogočemu jedinstvena u našoj zemlji budemo pozitivan vjetar u leđa našim Rođenima. Da se suzdržimo od korištenja pirotehničkih sredstava, kao i isticanja parola koje mogu dovesti do novih kazni i, ne želimo ni pomisliti, suspenzije našeg stadiona, a što osim u rezultatskom smislu može u značajnoj mjeri uticati i na finansijsku stabilnost našeg kluba - poručili su iz Veleža.

Podsjetimo, nešto ranije su reagovali iz FK Sarajevo koji su također pozvali svoje navijače da ne koriste pirotehniku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.