open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Izraelci na presicu pred Švicarsku donijeli jednu dječiju patiku, objasnili i zbog čega
Fudbalska reprezentacija Izraela sutra će u Mađarskoj ugostiti Švicarsku u zaostaloj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
14.11.2023. u 19:43
get url
text

Izraelci nisu igrali u oktobru, pa sada to moraju nadoknaditi. Prvo su u nedjelju izgubili od Kosova u Prištini, a sada će odmjeriti snage i sa Švicarcima.

Na presicu pred sutrašnji meč Izraelci su stigli sa jednom patikom, a objasnili su da je ona navodno pripadala jednom dječaku kojeg je oteo Hamas u Gazi. To je novinarima ispričao reprezentativac Eli Dasa.

- Ne možete da zamislite priču koja se nalazi iza ove patike. Osmogodišnji Nave Shoham je otet zajedno sa sedam ostalih članova porodice u Gazi. Trojica od njih su već mrtva, a ova patika je jedino što je ostalo u njegovom domu. Čekamo ga da se vrati kući - ispričao je Dasa, a selektor Alon Hazan je dodao:

- Postoje trenuci kada ne možete objasniti bol koju osjećate.

Izraelci nisu igrali u oktobarskom terminu jer je njihova zemlja 7. oktobra pokrenula nemilosrdne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze poslije prekograničnog napada Hamasa.

Od tada najmanje 11.320 Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima na blokirani Pojas Gaze, uključujući 4.650 djece i 3.145 žena. Istovremeno još 3.600 osoba se vodi kao nestalo pod ruševinama zgrada u Pojasu Gaze, uključujući i 1.755 djece. Prema posljednjim podacima, broj poginulih u Izraelu je veći od 1.200.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.