open-navfaktor-logo
search
Uvažava i cijeni Plave
Jagodić: Željo poslije himne treba da vodi 1:0
AUTOR: Autor: Faktor
06.04.2024. u 12:18
get url
text
Vlado Jagodić
Vlado Jagodić
Trener Sloge Vlado Jagodić kazao je uoči utakmice protiv Željezničara da se njegov tim u Modriči neće nikome prilagođavati pa ni Željezničaru.
- Trenutni položaj Željezničara na tabeli daje nam signale da moramo biti oprezni. Tačno je da smo mi ovdje njih pobijedili 3:0, ali i da smo izgubili na Grbavici 1:0. Sa njima smo u nekom rezultatskom egalu. Ovo je treća utakmica u kojoj mi moramo preuzeti ulogu favorita, jer položaj na tabeli nas u odnosu na Željezničar nam je dao za pravo da se tako ponašamo. Ali, doza opreza mora da bude. Željezničar je bez boda u gostima, i to je jedna od zamki, jer po zakonu vjerovatnoće uvijek se nešto dogodi - najavio je Jagodić utakmicu sa Plavima, prenosi Sport1.ba.
Istakao je da na raspolaganju ima sve igrače, osim Zorana Karaća.
-Malo smo se osvježili. Naravno da mora biti nekih promjena u timu, moramo osvježiti tim na pojedinim pozicijama gdje procijenjujemo da ovaj način igre Željezničara može da nam zada probleme. Imat ćemo to u vidu, ali nećemo se prilagođavati. Mi se u Modriči nećemo prilagođavati nikome, pa ni Željezničaru, kojeg uvažavamo, cijenimo. Prošli put je ovdje bio kolega Bašić, sada je tu drugi trener koji je donio novi način razmišljanja, novu igru i čvrsto vjeruje u svoj odabir taktike. Ne vjerujem da će oni nešto tu puno mijenjati, ali se može dogoditi i spremni smo na sve varijante - dodao je Jagodić.
- Kolega Bruno Akrapović ima veliki pritisak, ja to znam. Pratimo mi situaciju i vidimo šta se dešava u protivničkom, taboru. I mene iskreno pomalo iznenađuje da Željezničar u onakvom ambijentu Grbavice tako igra. Ja često imam svoj izraz u šali da Željezničar već u prvoj minuti treba da vodi 1:0 poslije onakve himne. Znam šta to znači. Oni imaju derbi sa Sarajevom poslije nas, moraju i o tome razmišljati. To su neke stvari koje u suštini nama daju za pravo da budemo optimisti. Želimo se zadržati u vrhu tabele. Vrh tabele je sve do pete-šeste pozicije. To što se Posušje pomjerilo dobrim igrama, što je Sarajevo prošlo kako je prošlo, pa je bod iza nas, to su tri ekipe koje će se boriti za poziciju četiri koja eventualno donosi Evropu - zaključio je Jagodić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.