open-navfaktor-logo
search
Promjene u Zagrebu
Jakirović nije najveći krivac za blamažu u Prištini, poznato ko prvi "leti" iz Dinama?
Dinamova ekspedicija osramoćena porazom u Prištini od Ballkanija (2:0) u duelu drugog kola grupne faze Konferencijske lige otputovala je za Zagreb. 
06.10.2023. u 09:28
get url
text

Prije nego što će avion zarolati po pisti, Jutarnji je uspio doći do nekih informacija o mogućem odlasku trenera Sergeja Jakirovića koji je sam najavio. Naravno, što je užasno loše, niko od ljudi koji ovog trenutka vode Dinamo ne želi svojim rečenicama u javnost, ali do nas je doprla vijest da je plava vrhuška protiv odlaska Sergeja Jakirovića.

Ne misle da u njemu ima najviše krivice za trenutačni izgled ekipe. Što i jest apsolutno tačno. Najavljeno je u tužnim satima nakon utakmice da će se razgovarati s Jakirovićem, te da ga će se pokušati nagovoriti da ostane u svlačionici. Prema tome, izgleda da je sve u njegovoj odluci, da će on biti taj koji će iznijeti stav može li i hoće i dalje biti trener Dinama.

Onako, malo osluškujući glasove koji su se, ne samo nakon debakla u Prištini, valjali Maksimirom, u najvećoj opasnosti je član Uprave - Dario Šimić. On je često bio apostrofiran kao čovjek koji nije napravio baš ništa kad se radi o dovođenju adekvatnih igrača u svlačionicu, iz kluba su neki gurali off the record priču da je ograničenih kapaciteta.

Sad kad je formiran Izvršni odbor na onoj i dalje za mnoge "sumnjivoj Skupštini", moglo bi se dogoditi da ga se gurne niz maksimirske stepenice već na prvom sastanku "izvršnjaka" koji će se po našim najavama održati vrlo brzo. Jasno vam je, nakon blamaže na Kosovu, nečija glava mora "pasti", a onda se čini da je Šimićeva najidealnija za giljotinu.

VEZANI TEKST - Najsramotniji poraz u historiji, kakva bruka: Hrvati ne štede Jakirovića i prizivaju otkaz, šta je rekao bivši Zmaj

Naravno, ako Jakirović sam ne odluči da mu je bolje pobjeći glavom bez obzira iz "maksimirske birtije". Iako nije bio samostalan u odlučivanju, niti je mogao bilo što sam potpisati, Šimić je formalno bio zadužen za sportsku politiku kluba. Pa je njega zapravo najlakše "rastrančirati" poput kokoši za juhu.

Jer kako će objasniti dovođenje Ukrajinca Mihajličenka, koji izgleda kao neki neiskusni klinac od 16 godina koje ne zna "gdje udara", za kojeg su istom izvoru neki domaći kosovski poznavatelji fudbala kazali da bi teško mogao igrati i u kosovskoj ligi. Kako će objasniti dovođenje Maxima Bernauera, kako je bilo za očekivati da će stoper iz druge francuske lige moći igrati za Dinamo? Nikako. Jer ne igra i kad je Dinamo maksimalno "u banani", kad mu nedostaje sedam igrača kao u Prištini. Isto vrijedi i za Japanca Kaneka, za još jednog stopera Sosu...

Nekako bi se kladili da će na kraju Šimić biti taj koji će u Maksimiru biti označen kao potpisnik debakla i blamaže, te da je najbliži tome da ga se najuri iz Maksimira, dodaje Jutarnji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.