open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Jakirovićev Dinamo pred 18.000 navijača izbacio Betis, dalje prošli Tahirović i Stevanović
Fudbaleri zagrebačkog Dinama plasirali su se među 16 najboljih timova UEFA Konferencijske lige.
22.02.2024. u 20:40
get url
text

Prvak Hrvatske je u play-off rundi ovog takmičenja eliminirao španski Betis. Nakon prošlosedmične pobjede u Sevilli rezultatom 1:0, Dinamo je večeras pred 18.000 ljudi na Maksimiru remizirao sa Špancima rezultatom 1:1.

Poveli su gosti golom Bakambua u 38. minuti, a za poravnanje je pogodio Kaneko u 59. minuti.

Mladi reprezentativac BiH u timu Dinama Petar Sučić igrao je do treće minute dodatnog vremena.

U narednu fazu takmičenja plasirao se i bh. reprezentativac Miroslav Stevanović. Njegov Servette "preskočio" je bugarski Ludogorets. Nakon remija bez pogodaka u Švicarskoj, Servette je u revanšu u Razgradu slavio minimalnu pobjedu rezultatom 1:0. Stevanović je igrao cijelu utakmicu.

Plasman u osminu finala osigurao je i Ajax i to poslije produžetaka u Norveškoj protiv Bodo/Glimta. Gosti iz Amsterdama slavili su sa 2:1, a odlučujući pogodak nizozemski predstavnik postigao je u 114. minuti. Poslije 90 minuta borbe bilo je 1:1. Benjamin Tahirović zamijenjen je u 112. minuti. Prvi meč u Amsterdamu okončan je neriješeno 2:2.

Žrijeb osmine finala UEFA Konferencijske lige bit će održan u petak u Nyonu.

Mjesto u osmini finala ranije su kao pobjednici grupa osigurali Aston Villa, Club Brugge, Fenerbahče, Fiorentina, Lille, Maccabi Tel-Aviv, PAOK, Plzen. Ovi timovi će biti nositelji tokom žrijebanja.

Kroz play-off ranije je prošao i izraelski Maccabi Haifa.


Kada je u pitanju Evropska liga, dalje je prošao Milan uprkos porazu u Francuskoj od Rennesa 3:2. Prvi meč u Italiji okončan je ubjedljivom pobjedom Rossonera rezultatom 3:0.

U osmini finala je i Benfica koja je eliminirala Toulouse.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.