open-navfaktor-logo
search
Dinamo oklijeva
Jakirovićev palac gore za reprezentativca BiH, cijena dva miliona eura, ali postoje tri prepreke
Jusuf Gazibegović, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, na meti je Dinama još od ljeta.
04.01.2024. u 11:14
get url
text

Dinamovi predstavnici ranije su išli gledati prvotimca Sturma, a sada je i Sergej Jakirović digao palac gore i želi desnog beka vidjeti u svojoj ekipi. No to ne znači da će se transfer ostvariti, piše Gol.hr.

Isti izvor navodi da postoje određene prepreke. Prva je da Gazibegović ima ugovor sa Sturmom do ljeta 2026, a u ugovoru ima ugljavljenu izlaznu klauzulu nešto manju od dva miliona eura.

- Iznos koji ne bi trebao biti prevelik za Dinamo, no s finansijama u maksimirskom klubu nikad se ne zna. Ima li ili nema novca u Maksimiru i koliko je tačno raspoloživo za transfere, pitanje je za milion dolara - dodaje Gol.hr.

Druga prepreka je da Gazibegovića želi i renomirani grčki klub, jedan od tri-četiri najbolja u toj državi, a treća što Dinamo nema previše vremena. Rok za aktiviranje izlazne klauzule je 15. januar, a to je praktički na vratima.

- U Dinamu po običaju oklijevaju, čini se da se čeka odlazak nekih igrača, ponajprije Sadegha Moharramija, koji igra na istoj poziciji i nije baš oduševio Jakirovića. Jasno je da bi hrvatski prvak prvo htio prodati Iranca, pa onda s tim novcem krenuti po Gazibegovića, ali tu operaciju neće biti lako izvesti do 15. januara - tvrdi Gol.hr.

Gazibegovićeva prirodna pozicija je na desnom beku, ali može igrati i na suprotnoj strani. U Sturmu je standardan, ove sezone ima 26 nastupa u svim takmičenjima. Za klub iz Graza nastupio je ukupno 134 puta.

Gazibegović je za reprezentaciju BiH debitovao u junu 2021. i otad je dobio 14 poziva. Redovno je igrao i za omladinske selekcije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.