open-navfaktor-logo
search
Francuzi u Sarajevu
Janković želi nadmudriti Henryja: Ulaz na Grbavicu slobodan, osiguran i TV prijenos
Mlada fudbalska (U21) reprezentacija Bosne i Hercegovine danas protiv Francuske na Grbavici igra treći duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
13.10.2023. u 08:53
get url
text

Zmajići su poslije dva kola bez bodova, a eventualna pobjeda protiv tima koji s klupe predvodi slavni Thierry Henry sigurno bi zaliječila rane od Slovenije i Austrije.

- Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica, dobar protivnik, želimo ostaviti dobar utisak. Postoje svi uvjeti za dobru utakmicu. Poštovanje svima, naravno i Francuskoj, ali mi gledamo sebe i ako odigramo kako možemo, onda vjerujem u dobar rezultat. Podrška publike nam je vjetar u leđa i nadam se da će tribine stadiona Grbavica biti ispunjene - rekao je Igor Janković, selektor BiH.

Thierry Henry stigao je raspoložen na Grbavicu. Bosanski zet za svoju djecu kazao je da su i Bosanci i Hercegovci. Bivši golgeter Arsenala i Barcelone u braku je sa Sarajkom Andreom Rajačić.

- Unaprijed ne znamo kako će biti. Imamo primjer kad smo igrali sa Slovenijom gdje se do 45. minute igralo 0:0. Očekujem dosta složenu utakmicu. Sve vrijeme igramo u gostima, to su neke otežavajuće okolnosti - kazao je Henry, čiji tim je do sada igrao jedan meč i slavio protiv Slovenije 4:0.

Utakmica U-21 selekcija Bosna i Hercegovina-Francuska na programu je od 18.30 sati na Grbavici. Ulaz za publiku je slobodan, a meč će uživo prenositi Arena Sport TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.