open-navfaktor-logo
search
Kapiten Bruno Petković
Junak Dinama: Dok su njegovi saigrači bježali ispred Torcide, on mirno šetao terenom, potom izašao pred Boyse
AUTOR: Autor: Faktor
04.04.2024. u 08:24
get url
text
Fudbaleri Dinama u četiri dana i drugi put su savladali Hajduk. Sinoć je na Poljudu, u polufinalu Kupa, kao i u subotu u prvenstvu, bilo 1:0 za goste iz Zagreba.
Modri su tako izborili finale protiv Rijeka, a Bilim su zadali glavobolju i praktično u 180 minuta uništili im sezonu. Nakon velikog derbija u Splitu najviše se priča o ružnim scenama iz Splita, odnosno navijačkom divljanju koje se nakon događanja na stadionu preselilo i na ulice oko Poljuda.
Nakon završetka utakmice navijači Hajduka probili su ogradu i utrčali na teren, što je izazvalo reakciju policije, ali i igrača maksimirskog kluba koji su pobjegli u svlačionicu i tako prekinuli slavlje s Bad Blue Boysima.
No jedan Modri ipak nije paničario. Dok je Torcida trčala prema njemu i tribini na kojoj su bili Boysi, a njegovi saigrači bježali u svlačionicu, kapiten Bruno Petković mirno je šetao terenom. Čak i onda kada je policajac došao da ga "pogura" na sigurno (pogledajte OVDJE).
Kada se situacija smirila, Petković je dobio dopuštenje da dođe pred navijače Modrih. Osiguravalo ga je desetak specijalaca.
- Hvala vam na podršci, hvala vam na svemu. Ima puno ranjenih vani, policija je zamolila da ne provociramo i da nije sad tu cijela ekipa s vama. Hvala vam na svemu, pobijedili smo na terenu, nastavit ćemo i dalje, vidimo se u nedjelju na Maksimiru - poručio je Bruno i zaradio veliki aplauz navijača.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.