open-navfaktor-logo
search
Omladinska Liga prvaka
Juniori Sarajeva spremni za revanš protiv Ukrajinaca
Juniori Fudbalskog kluba Sarajevo u srijedu, 25. oktobra igrat će revanš utakmicu prve runde Omladinske Lige prvaka protiv ukrajinske ekipe Rukh iz Lavova.
24.10.2023. u 15:54
get url
text

Prvi meč odigran na stadionu ZKS Stal Stalowa Wola u Poljskoj okončan je remijem 1:1, a tada je jedini strijelac za Bordo tim bio Bakir Nurković u 23. minutu susreta.

Ukrajinci su do izjednačenja došli golom iz penala u 66. minutu, kada je precizan bio Kitela.

Dženan Uščuplić, šef stručnog štaba FK Sarajevo, istakao je na današnjoj konferenciji za medije da njegova ekipa revanš dočekuje u dobroj formi i raspoloženju.

- Naša ekipa treba da uživa u ovom dvomeču. Ukrajinci su dobri i igraju agresivno. Imaju nekoliko pojedinaca koji mogu riješiti utakmicu. Sada smo upoznali protivnika, znamo koje su im jače strane i spremni smo da odgovorimo na njihovu agresivnost - izjavio je Uščuplić i dodao da bi volio da dođe što veći broj navijača, kako bi mladi igrači FK Sarajevo osjetili kako je igrati pred velikim brojem gledalaca.

Kapiten FK Sarajevo Bakir Nurković napominje da je predstavnik BiH prvu utakmicu odigrao veoma dobro s obzirom da je debitant u Omladinskoj ligi prvaka.

- Ostvarili smo dobar rezultat pred sutrašnji revanš. Vidjeli smo njihove dobre i loše strane i sigurno će nam biti lakše da pokušamo pred našim navijačima riješimo dvomeč u našu korist - kazao je Nurković .

Utakmica između Sarajeva i Rukha će biti odigrana sutra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 16 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.