open-navfaktor-logo
search
Derbi Premier lige
Jurgen Klopp: Liverpool mora uzvratiti Chelseaju
Isti rivali su odmjerili snage prije tri dana u Liga kupu, ali na Anfieldu, i slavio je Chelsea rezultatom 2:1, i to nakon preokreta
29.09.2018. u 11:55
get url
text
Jurgen Klopp
Jurgen Klopp

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, uoči današnjeg derbija sedmog kola Premier lige protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu izjavio da njegov tim mora uzvratiti “plavcima“, nakon poraza u trećem kolu Liga kupa u srijedu.

Naime, isti rivali su odmjerili snage prije tri dana u Liga kupu, ali na Anfieldu, i slavio je Chelsea rezultatom 2:1, i to nakon preokreta.

“Moramo uzvratiti. Uzvraćanje je dužnost u sportu, to je veliki dio onoga zbog čega ga volimo. U sezoni uvijek igraš najmanje dva puta. Nije lako kada igrate u augusta i onda u maju kažete hajde da im uzvratimo. Ali, nakon tri dana to je moguće. Idemo pokušati“, kazao je Klopp za britanske medije i dodao:

“Neće biti lagana utakmica, oba tima to znaju. Ali, najbolja priprema za utakmicu u subotu je susret od srijede, jer nikada ne možete saznati više o protivniku nego kada igrate protiv njega. Naravno, na terenu će biti nekoliko različitih igrača, ali pokušaćemo da iskoristimo naša saznanja od srijede kako bi bili bolji.“

Derbi između Chelseaja i Liverpoola na programu je danas u Londonu sa početkom u 18.30 sati. Poslije šest kola “redsi“ su prvi na tabeli sa maksimalnih 18 bodova, dok su “plavci“ treći sa dva boda manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.