open-navfaktor-logo
search
Zmajevi
Kakva iznenađenja je Robert Prosinečki pripremio za Lihtenštajn i Armeniju
Još je neizvjesno da li će selektor uputiti poziv na adresu Seada Kolašinca, koji je van takmičarskog ritma
13.08.2019. u 13:23
get url
text

Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, u ponedjeljak će objaviti spisak igrača na koje će računati u narednim kvalifikacionim mečevima u borbi za EURO 2020.

Zmajevi će u septembru igrati duele protiv Lihtenštajna i Armenije, a selektor bi za ove akcije mogao pozvati i neka nova imena.

Jedno od njih je i Irfan Hadžić, napadač Zrinjskog, koji je sa sjajnim igrama nastavio i nakon prelaska u Zrinjski, odigravši sjajno u evropskim duelima protiv Akademije Pandev i Utrechta.

Također, nije isključeno da Prosinečki u ekipu vrati Luku Menala, koji igra sjajno u Olimpiji, te Zvonimira Kožulja, bivšeg igrača Hajduka. Prvotimac poljskog Pogona, čija je ekipa u vrhu tamošnjeg fudbala, iga sjajno i u dosadašnja četiri kola postigao je dva gola i upisao jednu asistenciju. 

Još je neizvjesno da li će Prosinečki poziv uputiti na adresu Seada Kolašinca, koji je van takmičarskog ritma, jer mu je Arsenal dao poštedu nakon što je u posljednje vrijeme imao problema sa "londonskom uličnom bandom".

Poziv "visi" i Goranu Zakariću, koji je prekobrojan u Partizanu, dok će se, kako saznajemo, na selektorovom spisku naći Elvis Sarić i Ervin Zukanović, bez obzira na to što su ovog ljeta prešli u Saudijsku Arabiju, gdje su potpisali za Al-Ahli.

Utakmica protiv Lihtenštajna na rasporedu je 5. septembra na Bilinom polju, dok će Zmajevi tri dana kasnije gostovati kod Armenije. Nakon četiri odigrana kola izabranici Roberta Prosinečkog zauzimaju pretposljednje mjesto u gripi sa četiri osvojena boda.

U ponedjeljak će spisak objaviti i Vinko Marinović, selektor mlade reprezentacije BiH, koja protiv Belgije igra meč kvalifikacija za EURO 2021.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.