open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Karačić za Faktor: Sarajevski derbi bio je ispod premijerligaškog nivoa
Prvo kolo proljetnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine ponijelo je epitet najneefikasnijeg u dosadašnjem dijelu sezone.
02.03.2021. u 12:23
get url
text

U 20. rundi domaćeg šampionata postignuto je svega šest pogodaka, a dva od šest mečeva završena su bez golova.

Iako je značajno promijenio roster, Široki Brijeg je na početku drugog dijela sezone uspio upisati pobjedu u gostima kod Mladosti, što je bio jedini gostujući trijumf, izuzmemo li činjenicu da je Tuzla City u gradskom derbiju slavio kao nominalni gost.

Tim Tonija Karačića pobjedu u Doboju kod Kaknja izborio je jedanaestercem u sudijskoj nadoknadi kojeg je realizovali Alen Jurilj, a u komentaru kola za Faktor, šef stručnog štaba Širokobriježana upravo je to zamjerio svojim igračima.

Mladost - Široki Brijeg 0:1
Zadovoljan sam, jako je bitno otvoriti nastavk prvenstva pobjedom. Posebno mi je to važno jer kod nas veliki broj novih igrača u timu. Ipak, način na koji smo došli do pobjede može biti jedina kritika mojim izabranicima. Smatram da smo utakmicu trebali i morali riješiti puno ranije.

Radnik - Velež 0:0
Velež je bio bolji na samom početku susreta, kao i u prvom poluvremnu. S druge strane, Radnik je bio bolji u drugom dijelu, posebno kad je Velež ostao s deset igrača na terenu. Na kraju krajeva mislim da je, s obzirom na prikazano, rezultat objektivan.

Borac - Olimpik 2:0
Čini mi se iskreno da se Borac još dosta traži. Nisam vidio mnogo tog automatizma koji bi sugerisao na uigranost ekipe. Olimpik je dosta promijenio tim, mnogo su kompaktniji i organizovaniji. Sami su se doveli u nezgodan položaj. Kad ne ideš na to da izgubiš, a izgubiš, onda ti je svejedno da li si izgubio u prvoj ili posljednjoj minuti. Mislim da im je u finišu malo popustila koncentracija, a svoju hrabrost nisu uspjeli naplatiti. Banjalučani možda nisu bili na nivou, ali su u sve te neke minuse na kraju ipak uspjeli doći do željeznog cilja.

Zrinjski - Krupa 1:0
Zrinjski je jako dobar. Mislim da je utakmica generalno bila gledljiva. Krupa je bila dosta hrabra iako je na poziciji na kojoj jeste. Zrinjski je mogao riješiti i ranije pitanje pobjednika. Rezultat je realan, iako mislim da je Krupa bila kvalitetnija u drugom poluvremenu. Gosti su dosta profitirali u zimskom prijelaznom roku. Sastavili su, po imenima, bolju ekipu nego u jesenjem dijelu. Uvjeren sam da će biti puno kvalitetniji.

Sloboda - Tuzla City 0:2
Tuzla City je dobra ekipa. Evidentno je i Husref (Musemić, op. a.) unio drugu energiju. Sloboda je bila slabija od svog protivnika i mislim da je pobjeda Cityja sasvim zaslužena.

Željezničar - Sarajevo 0:0
Gradski derbi je bio ispod nivoa Premijer lige, pogotovo ako se u obzir uzme to da je teren bio odličan, te da su i ostali uvjeti za igru bili na visokom nivou. Rekao bih da je utakmica bila dosta siromašna. Željezničar je bio nešto bolji u prvom poluvremenu, ali iskreno očekivanja su bila mnogo veća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.