open-navfaktor-logo
search
Posebna klauzula
Katalonci se osigurali: Kada i kako Barcelona može otpustiti Setiena?
U najgorem scenariju, već u julu bi mogao postati bivši
14.01.2020. u 09:03
get url
text

Uprava španskog fudbalskog velikana Barcelone otpustila je trenera Ernesta Valverdea (55), a na njegovo mjesto imenovan je Quique Setien (61), prenosi Anadolu Agency (AA).

Rukovodstvo Barcelone odluku o smjeni Valverdea donijelo nakon hitnog sastanka održanog u ponedjeljak navečer.

Iako je tim iz Blaugrane trenutno vodeći na tabeli, nezadovoljstvo u klubu je poraslo nakon prošlogodišnjeg neuspjeha u Ligi prvaka, kada nisu uspjeli izboriti finale, kao i loše igre u posljednjih pet utakmica, kada su zabilježili tri remija, jedan poraz i pobjedu.

Novi trener Barcelone potpisao je ugovor na dvije i po godine. Posljednji posao je imao u Real Betisu s kojim je 2018. bio šesti u Primeri, što je njihov najbolji plasman od 2005. godine i vratio taj klub u Evropu nakon pet sezona.

Španski mediji tvrde da se Barcelona u cijelom dogovoru osigurala. To znači da sve ovisi o rezultatima koje će novi trener imati i klub tako ima više opcija za raskid ugovora.

Setien je potpisao ugovor u formatu šest mjeseci + 1 godina + 1 godina i klub može raskinuti s njim ugovor bez ikakve odštete u nekom od ta tri prijelazna roka.

U najgorem scenariju, već u julu bi mogao postati bivši, no isto tako, ugovor može odraditi do kraja ukoliko ga budu pratili rezultati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.