open-navfaktor-logo
search
Povremeni Zmaj
Kenan Kodro ima novi klub, karijeru nastavlja van Španije
Povremeni fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kodro u ovoj sezoni nosit će dres mađarskog MOL Fehervara, nekadašnjeg Videotona, kluba koji već neko vrijeme nosi sponzorsko ime.
24.08.2021. u 22:06
get url
text

Iako zvanična stranica mađaraskog kluba nije objavila nikakve detalje vezane za ovaj transfer, Transfermark.de navodi kako je Kodro u MOL Fehervar stigao bez obeštećenja. Osim toga navodi se i da je potpisao jednogodišnji ugovor.

- Sretan sam što ću karijeru nastaviti u Szekesfehervaru. Prve impresije su sjajne, nadam se da ću biti uspješan. Nikada prije nisam bio u Mađarskoj, ali o zemlji i klubu sam čuo sve najbolje od Armina Hodžića - kazao je Kodro za zvaničnu klupsku stranicu pozivajući se na informacije koje je dobio od kolege iz reprezentacije koji je uspješno nosio plavo-crveni dres. 

Inače, Kodro je seniorsku karijeru počeo u Osasuni, a zatim je igrao za Mainz, Grasshopers, Kopenhagen, Athletic Bilbao i Real Valladolid.

Za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je 2017. godine protiv Albanije, a u devet nastupa postigao je dva gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.