open-navfaktor-logo
search
Golmani u formi
Kenan Pirić sjajan u derbiju, Nikola Vasilj bez posla
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine gotovo bez pola tima odigrat će posljednja dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Luksemburga (16. novembar) i Slovačke tri dana kasnije.
13.11.2023. u 22:22
get url
text

Savo Milošević neće moći računati na Edina Džeku, Miralema Pjanića, Ibrahima Šehića, Seada Kolašinca..., igrače bez kojih je nakada bilo nezamislivo pričati o startnoj postavi Zmajeva.

No, kada je jedan pozicija u pitanju selektor ne bi trebao brinuti. A to su golmani. Iako neće biti Šehića selektor Milošević na raspolaganju će imati trojicu kvalitetnih golmana, od kojih bi, po najavama, dvojica trebali dobiti prilike. Nikola Vasilj trebao bi braniti protiv Luksemburga, a Kenan Pirić u duelu protiv Slovačke.

Obojica su proteklog vikenda sačuvali svoju mrežu u klupskim dresovima. Vasilj je u remiju St. Paulija i Hannovera (0:0) bio bez posla.

S druge strane Pirić je briljirao u derbiju protiv Apollona. Njegov AEK iz larnace slavio je sa 1:0, a naš golman je jedan od najzaslužnijih što su bodovi otputovali u Larnacu. Upisao je šest odbrana, a posebno se izdvaja ona u 49. minuti, kada je čudesnom intervencijom spasio svoj gol iako su svi loptu vidjeli već u mreži.

Teško je očekivati da će protiv Luksemburga i Slovačke priliku dobiti treći golman Hidajet Hankić, koji je za vikend sa Botev Plovdivom remizirao kod Levskog iz Sofije (1:1).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.