open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Klafurić oprezan pred meč sa Igmanom: Njihovi rezultati nisu u skladu sa...
Trener Veleža Dean Klafurić na današnjoj konferenciji za medije najavio je posljednji jesenji meč na stadionu Rođeni. U meču 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovat će Igman, često neugodan, o čemu je između ostalog govorio i Klafurić, ističući i snagu svog tima od kojeg očekuje još jedno dobro izdanje i trijumf.
15.12.2023. u 17:11
get url
text

- Došli smo do posljednjeg kola jeseni i sada to želimo završiti u nizu u kojem jesmo, te se na najbolji način oprostiti od navijača do proljeća. Želim da zajednički dođemo do pobjede. Pozivam navijače da u velikom broju dođu, da se radujemo i budemo kao jedno - rekao je Klafurić.

Novi bodovi bi bili izuzetno važni na putu ka postavljenom cilju.

- Značajna bi pobjeda bila generalno za nastavak prvenstva. I vremenska prognoza je povoljna, te bi bilo lijepo da nedjeljno popodne provedemo u lijepoj atmosferi - kao Rođeni, dodao je.

Pohvalio je i predstojećeg protivnika, koji kako smatra, ima manje bodova od stvarne vrijednosti.

- Njihovi rezultati nisu u skladu sa individualnim kvalitetom igrača. Opasni su iz kontra napada. Imali smo jesenas utakmicu s njima koja nimalo nije bila lagana. Analizirali ih, želimo se pripremiti kao i za sve druge utakmice, nastojeći iskoristiti mane Igmana. Ipak, najviše smo fokusirani na sebe i našu izvedbu i pristup - naveo je Klafurić.

Susret Velež - Igman igra se u nedjelju od 15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.