open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Klafurić pred meč protiv Borca: Nadam se da ćemo navijačima priuštiti zadovoljstvo
Fudbaleri Veleža sutra će od 16 sati na svom terenu u meču 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati ekipu Borca.
23.02.2024. u 15:10
get url
text

Trener Veleža Dean Klafurić apostrofirao je poziciju Borca, koji meč dočekuje kao lider, kazavši i kako tim iz Banja Luke neosporno ima kvalitet, te da je pred Rođenima zahtijevan meč.

- Nadam se da ćemo navijačima priuštiti zadovoljstvo. Ovakve utakmice su dodatni motiv za igrače i sve nas, te se nadamo i radujemo fudbalskom spektaklu - rekao je Klafurić.

Jesenas je imao priliku predvoditi tim na meču u Banjoj Luci u kojem su Rođeni poraženi s 2:0.

- Svaka utakmica ima nešto svoje i sumnjam da će sutra biti onako kako je bilo u Banjoj Luci. Imali smo igrača manje 70 minuta, ali bez obzira na to, kao i na činjenicu da se timovi nisu značajno mijenjali, te da igramo istim stilom, sumnjam da će biti ista utakmica kao gore. Ne ponavljaju se baš tako utakmice, u fudbalu je mnogo kombinacija i tehničih elemenata, što ga čini posebnim - dodao je.

Najavio je i da će igrači biti maksimalno fokusirani na utakmicu i da ih tenzije ne mogu poremetiti.

- Svi oni su karakterni i uvijek u mislima samo na nogometnom terenu - naveo je Klafurić.

Velika su i očekivanja Ede Vehabovića, koji ove sezone posebno dobro igra na velikim utakmicama.

- Dolazi nam lider prvenstva i tim koji ima kvalitet. Ovdje niko nije favorit, pa ni Borac, pa se nadam ostvarenju željenog rezultata - kazao je fudbaler Plavih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.