open-navfaktor-logo
search
Gazzeta delo Sport
Ključna sedmica za Dijamanta: Edin Džeko tek treći prioritet Intera
Inter prije Dijamanta mora "riješiti" Icardija i veznjaka Cagliarija
09.06.2019. u 20:32
get url
text

Posljednji dana, kao na filmskoj traci stižu informacije iz Italije, a koje se tiču sudbine Edina Džeke, kapitena fudbalske A reprezentacije BiH.

Roma prvobitno nije željela produžiti ugovor Dijamantu koji je za rimski klub vezan do ljeta 2020. godine, što znači da je gotovo izvjesno da će ga prodati ovog ljeta. A našao se i "kupac". Džeko je navodno sve dogovorio sa Interom i ostalo je još da klubovi postignu dogovor oko obeštećenja.

Vučica traži 20 miliona eura, a Inter nudi između 12 i 13 miliona...

A Džeko nije jedini "problem" Intera. Nerazzurri su, kako piše Gazzeta delo Sport, posložili prioritete i Džeko je na trećem mjestu.

Što su tiče odlazaka prvi i glavni posao Intera je Mauro Icardi. Sutra bi se čelnici kluba trebali sastati sa Wandom Narom (djevojka i menadžerica Icardija) i saopćit će joj da Icardi nije u planovima Antonija Contea.

Kada su u pitanju dolazni transferi ispred Džeke je Nicolo Barella. Beppe Marotta sutra će sjesti sa predsjednikom Cagliarija i razgovarati o 22-godišnjem veznjaku. Situacija je ovdje jasna - klub sa Sardinije traži 50 miliona, a Nerazzurri ovog igrača žele na 30 miliona plus bonuse.

I tek na trećem mjestu je Džeko...

Gazzeta piše da je ključna iduće sedmica, odnosno da bi u narednim danima svi poslovi mogli biti završeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.