open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Klopp nezadovoljan promjenom travnjaka, Ancelotti spreman da ispiše historiju
Liverpool i Real Madrid sutra u Parizu od 21 sat igraju finale Lige prvaka, a danas su održane konferencije za medije povodom ovog susreta.
27.05.2022. u 20:03
get url
text

Prvi je press-konferenciju održao trener Liverpoola Jurgen Klopp koji je najavio osvetu Realu za poraz iz 2018. godine.

- Ne znam kako bih se osjećao kad bismo osvojili trofej. Pitajte me sutra nakon utakmice. Želimo im pružiti pravu borbu, neki od njih mogu uzeti peti trofej, njihov menadžer može uzeti četvrti trofej. To iskustvo ne možemo kupiti preko noći - rekao je Klopp pa se prisjetio 2018. godine: 

- Tog dana smo izgubili i Salah se povrijedio u ranoj fazi. Sada je u jako dobroj formi i svaki igrač ima različitu motivaciju. Nije to jedina njegova motivacija, ali nismo zaboravili tu utakmicu. Mnogi zaboravljaju da je Karius imao potres mozga na tom meču - dodao je stručnjak iz Njemačke.

Kloppu je tokom  konferencije za medije pobjegla izjava da mu je zasmetala promjena terena u Parizu. Postavljena je nova trava, i to jučer, a Klopp je jasno izrazio svoje nezadovoljstvo takvom odlukom organizatora spektakla u finalu Lige prvaka.

- Neko je mislio da je to dobra ideja. Zanimljivo je to. Ipak, neće mi pokvariti raspoloženje. Igrat ćemo na bilo kakvom terenu. Real će trenirati nakon nas, Carlo Ancelotti će vam reći isto. Ne znam je li ova odluka dobra ili loša. Nadam se da nećete napisati kako kukam zbog terena - rekao je Klopp.

Nakon njemačkog trenera, konferenciju za medije održao je i trener Kraljeva Carlo Ancelotti.

- 99 posto igrača zna ko igra sutra. Svi su spremni i žele igrati. Ne zanima ih koliko minuta, žele samo igrati - započeo je Ancelotti i nastavio:

- Za mene su ovakve utakmice sasvim normalne. Znamo šta ovaj klub predstavlja i šta historija od nas traže. Veoma je bitno što smo ovdje i spremni smo da ispišemo historiju nakon jako dobre sezone - rekao je italijanski stručnjak.

- Ne znam je li Klopp u pravu oko terena. Nismo ga još testirali - kratko je odgovorio Ancelotti, pa dodao:

- Uživam u ovoj godini, u ovom klubu i ovim igračima. Jako sam smiren. Znam da ću sutra poslijepodne biti malo zabrinut, ali kroz to ćemo proći željom koju imamo za osvajanje novog trofeja - zaključio je trener Real Madrida.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.