open-navfaktor-logo
search
Njemačka
Klub Rijada Kobiljara prodaje ulaznice za nepostojeći meč
Fudbalski klub Uerdingen 05 iz Krefelda na zanimljiv način je počeo skupljati sredstva kako bi prebrodio finansijsku krizu izazvanu globalnom pandemijom novog koronavirusa.
01.04.2020. u 18:36
get url
text

U klubu su se dosjetili da počnu prodaju ulaznica za nepostojeću utakmicu na stadionu Grotenburg, koji se renovira, prenosi Anadolu Agency (AA).

U pozivu koji su uputili navijačima kaže se da će svaki kupac online putem dobiti posebno dizajniranu ulaznicu, koju mogu odštampati.

VEZANI TEKST - Njemački niželigaš prodao 62.000 ulaznica za meč protiv nevidljivog rivala

- Budući da su svi sportski tereni u Njemačkoj trenutno zatvoreni, a fudbal se može održavati samo virtualno, možemo igrati i na stadionu Grotenburg. Stoga 34.500 virtualnih mjesta čeka da bude potpuno rasprodano. Pomoću kupljene ulaznice solidarnosti sa KFC-om, pokazujete za koga vam srce kuca čak i u teškim vremenima - objavili su iz Uerdingena 05 za koji nastupa nekadašnji fudbaler Sarajeva Rijad Kobiljar.

Istakli su da su cijene ulaznica pet eura za stajanje, deset sa sjedišta i 19,05 eura za virtualnu VIP tribinu.

Uerdingen 05 je osamdesetih godina prošlog vijeka igrao u prvoj Bundesligi, a može se pohvaliti i plasmanom u polufinale Kupa kupova 1986. godine. No, sada je trećeligaš, a u jednom trenutku je igrao i u šestom rangu njemačkog fudbala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.