open-navfaktor-logo
search
Rasplet u 6. kolu
Ko će ostati bez osmine finala Lige prvaka: "Vise" PSG, Milan, Manchester United...
Grupna faza evropskih takmičenja ulazi u završnu fazu. Za dvije sedmice bit će odigrani mečevi 6. kola, a svakako da najviše pažnje privlači rasplet u Ligi prvaka.
30.11.2023. u 22:52
get url
text

VEZANI TEKST - Englezi bijesni na sudije nakon penala za PSG: VAR, umri, molim te! Smiješno!

Do sada je 12 timova osiguralo plasman u nokaut fazu, a žestoka borba vodit će se za preostala četiri mjesta.

Svakako, najzanimljivije će biti u grupi F, gdje je Borussija Dortmund osigurala jedno mjesto, dok se za drugo bore PSG, Newcastle i Milan. Sva tri tima mogu proći dalje, a u najboljoj poziciji je prvak Francuske koji odlučuje o svojoj sudbini.

U slučaju pobjede na gostovanju kod Milionera, Mbappe i društvo bi osigurali prolaz dalje. Newcastle će čekati kiks PSG-a (remi ili poraz) i pobjedom protiv Milana zauzet će drugu poziciju. Milan ima najmanje šanse jer mora savladati Svrake u Engleskoj, te čekati poraz Parižana u Dortmundu.

Standings provided by Sofascore

Ništa manje zanimljivo neće biti i u grupi A. Bayern je čekirao kartu za osminu finalu, a za drugo mjesto će se boriti tri ekipe - Copenhagen, Galatasaray i Manchester United. Englezi su u najtežoj situaciji i ne ovise o sebi. Proći će dalje samo ako Copenhagen i Galata remiziraju, a oni savladaju Bayern.

Danci i Turci imaju isti broj bodova, a ko pobijedi u međusobnom duelu, ide dalje. Prvi meč je završen bez pobjednika - 2:2, a bolju gol-razliku ima Copenhagen. To znači da bi mogli proći i sa remijem pred domaćim navijačima, ali pod uvjetom da United ne savlada Bayerna.

Standings provided by Sofascore

Iz grupe H ekipi Barcelone će se pridružiti Porto ili Shakhtar, koji igraju međusobno u posljednjem kolu. Portugalcima je dovoljan i remi jer su slavili u prvom meču (3:1) i imaju bolji međusobni skor.

Standings provided by Sofascore

Slična situacija je i u grupi C, gdje je plasmanu dalje uz Real najbliži Napoli. Italijani ne smiju na domaćem terenu izgubiti dva razlike od Brage kako bi potvrdili drugo mjesto.

Standings provided by Sofascore

Sigurni putnici u nokaut fazu su: Bayern, Arsenal, PSV, Real Madrid, Real Sociedad, Inter, Atletico Madrid, Lazio, Borussia Dortmund, Manchester City, Leipzig i Barcelona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.