open-navfaktor-logo
search
Postoje dileme
Kodrine riječi (ne) otkrivaju sastav: Ovo je 11 Zmajeva za Island?
Meho Kodro, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, kazao je da u sastavu Zmajeva za meč s protiv Islanda u Rejkjaviku (20.45 sati) neće biti radikalnih promjena.
11.09.2023. u 12:17
get url
text

- Bit će nekih promjena, ali o tome sad ne možemo pričati. Protiv Lihtenštajna smo izašli ofanzivnije, ali sutra nas očekuje drugačiji rival. Malo ćemo se prilagoditi protivniku, ali više ćemo pažnje posvetiti našim jačim stranama. Tako da bit će promjena, ali ne baš radikalnih u odnosu na prošlu utakmicu - rekao je Kodro.

Selektor se još dvoumi oko startnih 11, a u odnosu na Lihtenštajn Kodo bi mogao napraviti jednu - dvije promjene. Ono što je jasno, u zadnjoj liniji sve ostaje isto, jer tu stručni štab bh. tima i nema previše opcija.

Tako će sasvim sigurno bh. tim protiv Islanda igrati u formaciji 3-5-2, na golu će biti Šehić, a u odbrani Hadžikadunić, Miličević i Kolašinac.

Dedić je siguran na desnom boku, a na lijevu stranu mogao bi Gazibegović. U tom slučaju bi Demirović mogao praviti društvo Džeki u vrhu napada, a na klupu bi otišao Bilbija.

Dilema je i da li će Tahirović zaigrati od prve minute.  Ako selektor tako odluči, onda će neko od fudbalera iz veznog reda (Pjanić, Krunić, Nalić) čekati šansu s klupe.

Zmajevi su u prvoj utakmici razbili Island 3:0 i to bez Pjanića i Džeke u sastavu. Tada je sjajno funkcionisala desna strana po kojoj je probleme Islanđanima pravio Dedić, postigao je i jedan pogodak, a Krunić je kao "lažna desetka" bio dvostruki strijelac.

Mogući sastav Zmajeva: Šehić, Hadžikadunić, Miličević, Kolašinac, Dedić, Gazibegović, Tahirović (Nalić), Pjanić, Krunić, Demirović, Džeko

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.