open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Borca
Koga Milan Tegeltija šalje "u biblioteku da svaki dan čitati stare novine"?
Iako je "na snazi" prvenstvena pauza zbog nastupa reprezentacija u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo, Milan Tegeltija, predsjednik FK Borac, ne odmara.
14.11.2023. u 18:03
get url
text

VEZANI TEKST - Video postao viralan: Jeste li vidjeli čudno ponašanje Milana Tegeltije, predsjednika FK Borac?

Prvi čovjek Banjalučana oglasio se na Twitteru i hvalio je lidera premijerligaške tabele.

- Prvi na tabeli sa šest bodova prednosti u 14 kola. 13 utakmica bez poraza (10 pobjeda i 3 remija). Najbolja odbrana i napad lige, najbolja gol razlika 29-10. 14 naših igrača već se upisalo u listu strijelaca što govori o širini i snazi naše ekipe koja je još daleko od svog maksimuma - započeo je Tegeltija, dodavši:

- Udarili smo temelje onom što želimo. Borac dominantan u ligi i konkurentan u Evropi. To je naš cilj. Puno je još posla pred nama i u sportskom i menadžment i infrastukturnom planu. Puno toga još moramo da uradimo, popravimo i utegnemo, ali koračamo krupnim koracima i ne stajemo.

Ponosan sam što sam predsjednik ovog velikog kluba nastalog davne 1926. godine. Ponosan sam na ljude koji zajedno sa mnom vode klub, a ne vide se puno u javnosti ali su žila kucavica. Ponosan sam na naše igrače i stručni štab. Svi zajedno mi smo jedna velika Borčeva porodica.

I da se zna, tek smo počeli. Oni koji vole Borac dugo će se još radovati, a oni kojima smeta uspješan Borac i koji bi ga rado gledali poniženog i neuspješnog kako negdje tavori, morat će ići u biblioteku i svaki dan čitati stare novine - napisao je Tegeltije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.