open-navfaktor-logo
search
Gradski derbi
Koji rezultat na Koševu očekuju Halid, Tifa, Sejo Sexon i Enes
Šta popularni pjevači očekuju od današnje utakmice na Koševu
03.11.2018. u 13:00
get url
text

Glavni grad BiH danas će ponovo biti podijeljen. Naravno razlog je gradski derbi između Sarajeva i Željezničara, koji se igra na Koševu u 17 sati. Za Faktor naši poznati pjevači prognozorali su ishod vječitog derbija.

Halid Bešlić:

- Mislim da će biti nerješeno i najvjerovatnije 1:1. Vječiti derbi između Sarajeva i Želje uvijek je imao posebnu draž. Naravno ranije se igrao kvalitetniji nogomet što je na neki način normalno, jer sada ni Sarajevo ni Željo ne mogu napraviti ekipu. Nogometaši odlaze sa 20 godina u inostranstvo, a ranije su to radili tek kao afirmisani igrači.

Mladen Vojičić Tifa:

- Neka bude dobra utakmica i neka pobijedi naravno bolji, a to je Željo. Sarajevo je u blagoj prednosti, prvi su na tabeli, ali plasman u prvenstvu nikada nije bio presudan kada su derbiji u pitanju. Mislim da je najviše šanse da ovaj derbi bude završen neriješenim rezultatom.

Sejo Sexon:

- Što se tiče derbija, ako igrače Želje ovo sa Zvijezdom neće motivisati, ne znam šta će. Moje predviđanje je da će rezultat biti 2:2. Nažalost, neću pratiti derbi jer nam je danas promocija u Zagrebu. Poslije utakmice sa Mladosti mi je stradalo grlo, nisam tri koncerta mogao otpjevati kako treba.

Enes Begović:

- Mislim da će ovaj derbi biti završen bez golova. Treneri obje ekipe su pod pritiskom i sigurno da niko neće napasti od prve minute. Sigurno je da će biti dosta taktičkog nadmudrivanja trenera Husrefa Musemića i Milomira Odovića.

Podsjetimo, posljednji sarajevski derbi odigran na Grbavici okončan je rezultatom 2:2.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.