open-navfaktor-logo
search
Na platnoj listi i Menalo
Koliko bh. fudbaleri zarađuju u Dinamu: Hajrović najplaćeniji, Gojak u drugom razredu
Drama vezana uz krizne mjere na relaciji između ekipe i Uprave Dinama oko smanjenja ugovora u većoj mjeri je riješena te se očekuje da će uskoro cijela ekipa potpisati uvjete koje im nudi Uprava.
19.04.2020. u 11:24
get url
text

U fokusu javnosti je odlazak Nenada Bjelice, ali jedna stvar puno je opasnija za dugoročno poslovanje kluba.

Pandemija koronavirusa nije uzrokovala Dinamove probleme, nego ih je otkrila, piše Index. Ovakav model upravljanja klubom je neodrživ, a na duge staze prijeti uništenju kluba.

Plaće Dinamovih igrača dijele se otprilike na tri razreda. U onom najskupljem nalaze se igrači koji imaju plaću veću od 600 tisuća eura godišnje, a među najplaćenijima je naš Izet Hajrović koji godišnje zarađuje 850.000 eura. Isti iznos zarađuje i Arijan Ademi, a među najplaćenije Modre spadaju još Theophile-Catherine (840.000 eura), Mario Gavranović (800.000 eura), Dominik Livaković (800.000 eura), Mislav Oršić (750.000 eura), Bruno Petković (750.000 eura) i Ivo Pinto (700 tisuća eura).

Hajrović i Gavranović su među najbolje plaćenim igračima u klubu, iako su u ovoj sezoni u potpunosti izgubili status prvotimaca, a to pokazuje da u Dinamu nema planskog upravljanja rashodima.

Amer Gojak, fudbalski A reprezentativac BiH, u drugom je platnom razredu Dinama i godišnje zarađuje 360.000 eura. Pola miliona eura godišnje zarađuje Emir Dilaver, nesuđeni fudbalski reprezentativac naše zemlje.

Na platnom spisku Dinama je i Luka Menalo, reprezentativac BiH koji je posuđen Olimpiji. Za njegovu godišnju plaću Modri izdvajaju 120.000 eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.