open-navfaktor-logo
search
Milionsko obeštećenje
Koliko je "zaradio" Nenad Bjelica nakon što je napustio Dinamo?
Nenad Bjelica jučer je i službeno napustio klupu zagrebačkog Dinama.
17.04.2020. u 08:17
get url
text

Iskusni stručnjak, koji je sa Modrim igrao grupnu fazu Lige evropskih prvaka, dogovorio je "sporazumni raskid" saradnje, iako je svima jasno da bi postao bivši na "ovaj ili onaj način".

A Dinamo će mnogo koštati raskid saradnje. Kako navode hrvatski mediji, Bjelica će za odlazak dobiti milion eura (bruto).

- Iako službeno cifra neće biti objavljena, saznajemo kako će oko milion eura bruto dobiti Bjelica prekidom saradnje s Dinamom, na konto ugovora koji je bio važeći još godinu i po. To je još sedam plaća (tri rate mu je Dinamo već uplatio), nešto više nego su Mamići planirali izdvojiti (izvori su spominjali cifre do 700 hiljada eura), ali i manje od onog što bi Bjelica dobio da je pristao na rezove na plaći, ako bi Dinamo ispunio sve propisane uvjete - piše Index.hr.

Podsjetimo, u Dinamu je Bjelica zarađivao 1,5 milion eura po sezoni, a do kraja ugovora Dinamo mu je bio dužan još 2,5 miliona eura. Bjelica je tokom pregovora zastupao stav da treba zadovoljiti i svoje pomoćnike koji su dobili otkaz.

U Dinamu službeno nemaju komentara o uvjetima raskida.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.